Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Ekologija & okoljeKako na naravi prijaznejši način oprati avto

Kako na naravi prijaznejši način oprati avto

MORDA VAS ZANIMA

Avtomobili ne onesnažujejo okolja le z izpusti, ampak tudi takrat ko jih umivamo – kemikalije v šamponih ter količina porabljene vode, ko umijemo avto verjetno ne govori naravi v prid.

- Oglas -

Vse te okolju škodljive odplake pa se seveda iztekajo v kanale, ki se potem izlivajo v potoke, reke in podtalnico.

Torej kako na “zelen“ način oprati avto? Držite se naslednih napotkov:

  • uporabljajte bio čistila, ki se razgradijo in s tem ne onesnažujejo voda.
  • uporabljajte deževnico. Tako se avto ne bo nič manj svetil, vseeno pa ste veliko prihranili pri porabi vode.
  • čim več uporabljajte vedro. Avto najprej pošteno namilite, in šele na koncu vse izperite.
  • uporabljajte cev, ki ima nastavljiv curek vode. Tako lahko sami regulirate koliko vode boste porabili, namesto da jo trošite.
  • Izogibajte se odtokov (še posebej, če ne uporabljate bio čistil). Odvečna voda in šampon po odtokih priteče direktno v potoke. Bolje je, da pustite da voda sama od sebe izhlapi oz. da pokrijete odtoke  z plastično preprogo. Prav tako pa je boljše tudi če avto umivate na travi, saj se tako lažje razgradijo kemikalije, ki so v šamponu.
  • Izbira časa za pranje je prav tako pomembna. Zgodaj zjutraj ali proti večeru je primerna izbira, saj takrat pločevina na avtu ni tako segreta in zato porabite manj vode, saj ne izhlapi tako hitro.
  • Pustite, da se avto malo bolj umaže. Ali je res potrebno, da se avto sveti skozi celo leto? Velikokrat se zgodi, da bi lahko avto le obrisali z krpo, namesto da ga umivate in s tem dodatno onesnažujete okolje.

Torej, naslednjič, ko se boste spravili k čiščenju vašega jeklenega konjička, premislite ali ga je zares potrebno umiti, in če že … držite se teh navodilv, saj vsak trud v dobro narave šteje!

Prejšnji članekAlternativna goriva
Naslednji članekDiete so škodljive zdravju

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×