Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Ekologija & okoljeKako na naravi prijaznejši način oprati avto

Kako na naravi prijaznejši način oprati avto

MORDA VAS ZANIMA

Avtomobili ne onesnažujejo okolja le z izpusti, ampak tudi takrat ko jih umivamo – kemikalije v šamponih ter količina porabljene vode, ko umijemo avto verjetno ne govori naravi v prid.

- Oglas -

Vse te okolju škodljive odplake pa se seveda iztekajo v kanale, ki se potem izlivajo v potoke, reke in podtalnico.

Torej kako na “zelen“ način oprati avto? Držite se naslednih napotkov:

  • uporabljajte bio čistila, ki se razgradijo in s tem ne onesnažujejo voda.
  • uporabljajte deževnico. Tako se avto ne bo nič manj svetil, vseeno pa ste veliko prihranili pri porabi vode.
  • čim več uporabljajte vedro. Avto najprej pošteno namilite, in šele na koncu vse izperite.
  • uporabljajte cev, ki ima nastavljiv curek vode. Tako lahko sami regulirate koliko vode boste porabili, namesto da jo trošite.
  • Izogibajte se odtokov (še posebej, če ne uporabljate bio čistil). Odvečna voda in šampon po odtokih priteče direktno v potoke. Bolje je, da pustite da voda sama od sebe izhlapi oz. da pokrijete odtoke  z plastično preprogo. Prav tako pa je boljše tudi če avto umivate na travi, saj se tako lažje razgradijo kemikalije, ki so v šamponu.
  • Izbira časa za pranje je prav tako pomembna. Zgodaj zjutraj ali proti večeru je primerna izbira, saj takrat pločevina na avtu ni tako segreta in zato porabite manj vode, saj ne izhlapi tako hitro.
  • Pustite, da se avto malo bolj umaže. Ali je res potrebno, da se avto sveti skozi celo leto? Velikokrat se zgodi, da bi lahko avto le obrisali z krpo, namesto da ga umivate in s tem dodatno onesnažujete okolje.

Torej, naslednjič, ko se boste spravili k čiščenju vašega jeklenega konjička, premislite ali ga je zares potrebno umiti, in če že … držite se teh navodilv, saj vsak trud v dobro narave šteje!

Prejšnji članekAlternativna goriva
Naslednji članekDiete so škodljive zdravju

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×