Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.
Ekologija & okoljeEko kolo iz kartona

Eko kolo iz kartona

MORDA VAS ZANIMA

Sliši se povsem neverjetno, toda ideja izraelskega izumitelja Izhar Gafnija o kolesu iz kartona bo kmalu postala resničnost. Gafni je v izdelavo kartonastega kolesa vložil več let raziskav in poskusov, da bi izpopolnil kartonasto konstrukcijo, ki bi bila vzdržljiva v različnih situacijah in končno mu je uspelo izdelati prototip kolesa, ki dejansko deluje.
Kolo iz kartonaOkvir kolesa je izdelan iz recikliranega kartona, ki je dodatno obdelan s posebnim organskim zaščitnim premazom, ki zagotovlja vodoodpornost in negorljivost kolesa. Izumitelj je premaz testiral tako, da je obdelano kartonasto ogrodje več mesecev namakal v bazenu z vodo in kljub temu je karton ohranil vso svojo trdnost. Celo zavorni mehanizem, kolesi in pedali so izdelani iz recikliranih snovi, tako da je kolo dejansko vozno brez kakršnih koli kovinskih elementov. Stroški izdelave tega kolesa bodo zaradi tega izjemno nizki, le okrog 9 dolarjev oz. slabih 7 evrov. To je dobra novica tudi za kupce kolesa, saj izumitelj in njegov poslovni partner menita, da prodajna cena kolesa ne bi smela biti več kot 20 dolarjev (15 evrov). Poleg ugodne cene je kolo tudi izjemno lahko (tehta samo okrog 9 kilogramov), kljub temu pa je njegova nosilnost neverjetnih 220 kilogramov. Kolo ne potrebuje nobenih popravil, gume, izdelane iz recikliranih avtomobilskih gum, pa se vam nikoli ne bodo spraznile. Življenjska doba kolesa naj bi bila okrog 5 let, odsluženo kolo pa bo mogoče ponovno reciklirati. Eko karotnasto kolo naj bi se začelo masovno proizvajati v nekaj mesecih, za uporabnike pa bo naprodaj čez približno leto dni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×