Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeEko kolo iz kartona

Eko kolo iz kartona

MORDA VAS ZANIMA

Sliši se povsem neverjetno, toda ideja izraelskega izumitelja Izhar Gafnija o kolesu iz kartona bo kmalu postala resničnost. Gafni je v izdelavo kartonastega kolesa vložil več let raziskav in poskusov, da bi izpopolnil kartonasto konstrukcijo, ki bi bila vzdržljiva v različnih situacijah in končno mu je uspelo izdelati prototip kolesa, ki dejansko deluje.
Kolo iz kartonaOkvir kolesa je izdelan iz recikliranega kartona, ki je dodatno obdelan s posebnim organskim zaščitnim premazom, ki zagotovlja vodoodpornost in negorljivost kolesa. Izumitelj je premaz testiral tako, da je obdelano kartonasto ogrodje več mesecev namakal v bazenu z vodo in kljub temu je karton ohranil vso svojo trdnost. Celo zavorni mehanizem, kolesi in pedali so izdelani iz recikliranih snovi, tako da je kolo dejansko vozno brez kakršnih koli kovinskih elementov. Stroški izdelave tega kolesa bodo zaradi tega izjemno nizki, le okrog 9 dolarjev oz. slabih 7 evrov. To je dobra novica tudi za kupce kolesa, saj izumitelj in njegov poslovni partner menita, da prodajna cena kolesa ne bi smela biti več kot 20 dolarjev (15 evrov). Poleg ugodne cene je kolo tudi izjemno lahko (tehta samo okrog 9 kilogramov), kljub temu pa je njegova nosilnost neverjetnih 220 kilogramov. Kolo ne potrebuje nobenih popravil, gume, izdelane iz recikliranih avtomobilskih gum, pa se vam nikoli ne bodo spraznile. Življenjska doba kolesa naj bi bila okrog 5 let, odsluženo kolo pa bo mogoče ponovno reciklirati. Eko karotnasto kolo naj bi se začelo masovno proizvajati v nekaj mesecih, za uporabnike pa bo naprodaj čez približno leto dni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×