Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
ŽivaliEFSA varuje naše opraševalce

EFSA varuje naše opraševalce

MORDA VAS ZANIMA

Po objavi dveh znanstvenih člankov v reviji Science, ki opozarjata na možno povezavo med uporabo pesticidov, zlasti neonikotinoidov, in upadom števila medonosnih čebel, se je Evropska komisija za varnost hrane (EFSA) povezala z Evropsko komisijo in francosko agencijo za zdravje in varnost, da bi preučila pomen teh izsledkov v kontekstu potekajočih znanstvenih projektov o zdravju čebel, predvsem v zvezi s pesticidi, zdravstvenim varstvom živali in rastlin in gensko spremenjenimi organizmi.

- Oglas -

Opraševalci

Čebele igrajo pomembno vlogo pri opraševanju številnih gojenih in divjih rastlin. Od žuželk opraševalk je odvisna pridelava kar 80 odstotkov od 264 vrst pridelkov, ki jih gojimo v EU. V globalnem merilu pa se vrednost opraševanja ocenjuje na več milijard dolarjev. Strokovnjaki agencije trenutno pripravljajo znanstveno mnenje o tveganju vnosa in širjenja bolezni oziroma zajedavcev, kot so hrošči Aethina tumida in pršice Tropilaelaps, v EU. EFSA pri tem poziva Komisijo, naj v sodelovanju z državami članicami in evropskimi čebelarskimi organizacijami izboljša obveščanje o teh boleznih, ki se širi s premikanjem čebel.

Zelo dejavna je tudi komisija za gensko spremenjene organizme, ki je pred nedavnim ocenila varnost gensko spremenjenega semena oljne repice in cvetnega prahu koruze tipa MON810 in medu, ki vsebujejo sledi pelodov gensko spremenjenih rastlin. EFSA preučuje tudi ozadje preventivne prepovedi trženja tretiranega semena koruze. V roku treh mesecev bo pripravila tudi poročilo o italijanskem projektu APENET, v okviru katerega poteka monitoring izgube čebeljih družin na nacionalni ravni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×