5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaS čajem do zdravja

S čajem do zdravja

MORDA VAS ZANIMA

Vodilni znanstveniki s področja prehrane iz celega sveta so se sestali na simpoziju, ki ga je organiziralo ameriško ministrstvo za kmetijstvo, in predstavili najnovejše raziskave o pomenu čaja pri krepitvi zdravja. Številne bioaktivne spojine v čaju, ki večinoma delujejo kot antioksidanti, naj bi namreč vplivale na vsako telesno celico in izboljšale splošno zdravje. V zadnjih petih letih je bilo izvedenih preko 5600 znanstvenih raziskav o čaju. Številni izsledki potrjujejo, da  uživanje zelenega čaja spodbuja porabo energije in s tem izgubo telesne teže.

- Oglas -

Čaji za zdravje

Nekatere študije opisujejo, kako čaj preprečuje škodljive učinke mastne hrane na ožilje in znižuje tlak ter posledično zmanjšuje tveganja za razvoj srčno-žilnih obolenj. Redno uživanje čaja krepi tudi kosti in izboljša mišično moč. Dokazano je, da zaužitje dveh do treh skodelic črnega čaja za 90 minut izboljša zbranost, premaguje utrujenost, izboljša delovno uspešnost in počutje ter pripomore h kreativnemu reševanju težav. Pri značilni ameriški prehrani predstavljajo pijače 20-odstotni vir vseh zaužitih kalorij. Ker (nesladkan) čaj ne vsebuje kalorij, predstavlja idealno izbiro, saj potrošnikom zagotavlja potreben dnevni vnos tekočin, vendar brez dodatka nepotrebnih kalorij. Udeleženci simpozija so si bili edini, da že ena skodelica zelenega čaja, črnega, belega ali oolong čaja dnevno pomembno prispeva k izboljšanju javnega zdravja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×