To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Ekologija & okoljeDve tretjini energetskih investicij obnovljivim virom energije

Dve tretjini energetskih investicij obnovljivim virom energije

MORDA VAS ZANIMA

Obnovljivim virom energije naj bi bilo do leta 2030 namenjenih kar dve tretjini vseh energetskih investicij na svetu — tako obnovljivi viri ne bodo več alternativna energija, temveč glavna usmeritev investicij v proizvodnjo energije.

- Oglas -

Strokovnjaki ocenjujejo, da bo od danes do leta 2030, ko naj bi število vseh investicij na svetu za pridobivanje energije skupno znašalo vrtoglavih 7,7 trilijona ameriških dolarjev, levji delež pripadel obnovljivim energetskim virom. Tako obnovljivi viri (sonce, veter, zemlja, voda) kmalu ne bodo več le alternativna možnost.

obnovljivi viri energije

Težnja k manjšim izpustom emisij

Fosilna goriva bodo tako počasi nadomestili obnovljivi energetski viri z ničelnim izpustom emisij v ozračje. Zaradi vedno večje uporabe solarne in vetrne energije se cene sončnih celic in vetrnih turbin že zdaj vztrajno nižajo, kar je že danes dodatna spodbuda investitorjem. Delež fosilnih gorivih (premog, plin, nafta) za proizvodnjo električne energije se bo tako vedno bolj krčil, kar bo imelo pozitiven učinek tudi na izpuste ogljikovega dioksida v ozračje, saj jih bo posledično manj.

Večji delež investicij v obnovljive vire naj bi pripadel investicijam v vodno energijo, priča pa naj bi bili tudi vedno večji rabi solarne energije in hibridnih naprav, ki uporabljajo tako solarno kot vetrno energijo ali druge kombinacije dveh različnih energetskih virov. Približno polovica vseh energetskih investicij naj bi pripadla Aziji, kjer potrebe po električni energiji hitro naraščajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×