Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeDve tretjini energetskih investicij obnovljivim virom energije

Dve tretjini energetskih investicij obnovljivim virom energije

MORDA VAS ZANIMA

Obnovljivim virom energije naj bi bilo do leta 2030 namenjenih kar dve tretjini vseh energetskih investicij na svetu — tako obnovljivi viri ne bodo več alternativna energija, temveč glavna usmeritev investicij v proizvodnjo energije.

- Oglas -

Strokovnjaki ocenjujejo, da bo od danes do leta 2030, ko naj bi število vseh investicij na svetu za pridobivanje energije skupno znašalo vrtoglavih 7,7 trilijona ameriških dolarjev, levji delež pripadel obnovljivim energetskim virom. Tako obnovljivi viri (sonce, veter, zemlja, voda) kmalu ne bodo več le alternativna možnost.

obnovljivi viri energije

Težnja k manjšim izpustom emisij

Fosilna goriva bodo tako počasi nadomestili obnovljivi energetski viri z ničelnim izpustom emisij v ozračje. Zaradi vedno večje uporabe solarne in vetrne energije se cene sončnih celic in vetrnih turbin že zdaj vztrajno nižajo, kar je že danes dodatna spodbuda investitorjem. Delež fosilnih gorivih (premog, plin, nafta) za proizvodnjo električne energije se bo tako vedno bolj krčil, kar bo imelo pozitiven učinek tudi na izpuste ogljikovega dioksida v ozračje, saj jih bo posledično manj.

Večji delež investicij v obnovljive vire naj bi pripadel investicijam v vodno energijo, priča pa naj bi bili tudi vedno večji rabi solarne energije in hibridnih naprav, ki uporabljajo tako solarno kot vetrno energijo ali druge kombinacije dveh različnih energetskih virov. Približno polovica vseh energetskih investicij naj bi pripadla Aziji, kjer potrebe po električni energiji hitro naraščajo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×