Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehranaDomače zdravilo za zamašena in/ali vneta ušesa

Domače zdravilo za zamašena in/ali vneta ušesa

MORDA VAS ZANIMA

Vnetje ušes povzročajo virusi oziroma bakterije v srednjem ušesu, pri čemer vnetja pogosteje prizadenejo otroke kot pa odrasle osebe. Poznamo več različnih dejavnikov, ki pripeljejo do vnetja kot so denimo okužba dihal, alergija na hrano, okoljske alergije, notranje poškodbe, ipd. pri vsakem posamezniku pa se seveda razlogi razlikujejo. In kako prepoznati vnetje? Najpogostejši simptomi so bolečine v ušesu, težave s spanjem, glavobol, slab odziv na zvoke, visoka telesna temperatura, ipd. Če so simptomi izredno močni je najbolje, da se takoj posvetujete z zdravnikom, če pa imate občutek, da so obvladljivi pa jih lahko poskusite rešiti z domačim zdravilom – olivnim oljem.

- Oglas -

zdravilo vnetje ušes

Postopek

  1. Nekaj olivnega rahlo segrejte ter ga nekaj kapljic kanite v vneto uho.
  2. Olje bo povzročilo, da se bo uho zmehčalo s tem pa se bo utekočinilo tudi morebitno ušesno maslo, ki povzroča bolečine. Slednjega nežno odstranite z vatirano palčko in pri tem bodite previdni, da z njo ne posežete pregloboko v uho (lahko namreč poškodujete bobnič).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×