Zdravje & prehranaDomače zdravilo za zamašena in/ali vneta ušesa

Domače zdravilo za zamašena in/ali vneta ušesa

MORDA VAS ZANIMA

Vnetje ušes povzročajo virusi oziroma bakterije v srednjem ušesu, pri čemer vnetja pogosteje prizadenejo otroke kot pa odrasle osebe. Poznamo več različnih dejavnikov, ki pripeljejo do vnetja kot so denimo okužba dihal, alergija na hrano, okoljske alergije, notranje poškodbe, ipd. pri vsakem posamezniku pa se seveda razlogi razlikujejo. In kako prepoznati vnetje? Najpogostejši simptomi so bolečine v ušesu, težave s spanjem, glavobol, slab odziv na zvoke, visoka telesna temperatura, ipd. Če so simptomi izredno močni je najbolje, da se takoj posvetujete z zdravnikom, če pa imate občutek, da so obvladljivi pa jih lahko poskusite rešiti z domačim zdravilom – olivnim oljem.

- Oglas -

zdravilo vnetje ušes

Postopek

  1. Nekaj olivnega rahlo segrejte ter ga nekaj kapljic kanite v vneto uho.
  2. Olje bo povzročilo, da se bo uho zmehčalo s tem pa se bo utekočinilo tudi morebitno ušesno maslo, ki povzroča bolečine. Slednjega nežno odstranite z vatirano palčko in pri tem bodite previdni, da z njo ne posežete pregloboko v uho (lahko namreč poškodujete bobnič).

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×