- Oglas -
Okusna domača mineštra s fižolom vas bo vrnila v čas, ko je babica kuhala kosilo in je dišalo po celi hiši in ste komaj čakali, da bo na mizi.
SESTAVINE (4 porcije)
- 2 korenja
- 3 stebla zelene
- 1 čebula
- 3 žlice olivnega olja
- 2–3 žlice paradižnikove mezge
- 1 liter zelenjavne osnove
- 400 g sesekljanih paradižnikov
- sol
- 80 g testenin (polžkov)
- 50 g ohrovta
- 100 g kuhanega velikega belega fižola
- sveža bazilika za dekoracijo
PRIPRAVA
- Operite korenje in zeleno ter ju nasekljajte na majhne koščke. Na koncu nasekljajte še čebulo. Segrejte olje v loncu in popražite zelenjavo in čebulo toliko, da nekoliko porumeni.
- Dodajte paradižnikovo mezgo in dobro premešajte. Dodajte zelenjavno juho in nasekljane paradižnike. Posolite in počakajte, da zavre. Vmes nekajkrat premešajte, da se sestavine ne primejo na dno posode.
- Ko mineštra zavre, dodate še testenine, po 7 minutah pa še koščke ohrovta in fižol. Mineštra naj vre še 2 minuti, da se testenine zmehčajo.
- Dekorirajte z baziliko in postrezite s kosom domačega hrustljavega kruha.
- oglas -