ReceptiJuheDomača mineštra s fižolom

Domača mineštra s fižolom

MORDA VAS ZANIMA

Okusna domača mineštra s fižolom vas bo vrnila v čas, ko je babica kuhala kosilo in je dišalo po celi hiši in ste komaj čakali, da bo na mizi.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 2 korenja
  • 3 stebla zelene
  • 1 čebula
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2–3 žlice paradižnikove mezge
  • 1 liter zelenjavne osnove
  • 400 g sesekljanih paradižnikov
  • sol
  • 80 g testenin (polžkov)
  • 50 g ohrovta
  • 100 g kuhanega velikega belega fižola
  • sveža bazilika za dekoracijo

PRIPRAVA

  1. Operite korenje in zeleno ter ju nasekljajte na majhne koščke. Na koncu nasekljajte še čebulo. Segrejte olje v loncu in popražite zelenjavo in čebulo toliko, da nekoliko porumeni.
  2. Dodajte paradižnikovo mezgo in dobro premešajte. Dodajte zelenjavno juho in nasekljane paradižnike. Posolite in počakajte, da zavre. Vmes nekajkrat premešajte, da se sestavine ne primejo na dno posode.
  3. Ko mineštra zavre, dodate še testenine, po 7 minutah pa še koščke ohrovta in fižol. Mineštra naj vre še 2 minuti, da se testenine zmehčajo.
  4. Dekorirajte z baziliko in postrezite s kosom domačega hrustljavega kruha.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×