Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Revija Bodi ekoNaredimo si domača čistila za čist in zdrav dom

Naredimo si domača čistila za čist in zdrav dom

MORDA VAS ZANIMA

V želji, da bi imeli čist dom, smo, žal, pozabili, da si želimo imeti tudi zdravega. Police supermarketov in drogerij so prepolne čistilnih sredstev, ki odlično očistijo naš dom, a, žal, vsebujejo še kopico za zdravje škodljivih snovi. Teh ne absorbiramo le ob čiščenju (z vdihavanjem in ob stiku s kožo), ampak se vsrkavajo v okolje in se vračajo s hrano in vodo, ki ju zaužijemo. Težave se kažejo v alergijah, glavobolih, težavah s kožo ali celo težavah z dihali. Klor, amonijak, belila, kisline, fosfati, sintetične vonjave in ostale zdravju neprijazne snovi, ki jih vsebujejo komercialna čistila, preprosto ne sodijo v naš dom. Temu se lahko izognemo tako, da začnemo kupovati tako imenovala ekološka čistila, pri katerih pa moramo pozorno brati deklaracije, saj je na trgu mnogo znamk, ki se le razglašajo za okolju prijazna. Drugi način, ki ga vsekakor bolj priporočam, in je cenovno tudi bolj ugoden, je, da sami začnete izdelovati lastna čistila. Presenečeni boste, kako malo sestavin in truda je treba vložiti.

- Oglas -

Sestavine,-vosek

Prednost naravnih sestavin

Doma narejena čistila večinoma vsebujejo le eno glavno snov – čistilno učinkovino brez nezaželenih strupenih dodatkov. Večino sestavin lahko uporabljate samostojno ali v kombinaciji z drugimi in tako dosežete najboljši učinek. S svežimi zelišči in/ali eteričnimi olji lahko izberete tudi vrsto ali moč vonja, ki si ga želite. Čiščenje z naravnimi sredstvi je tako smiselno ne le iz že prej omenjenega finančnega in okoljevarstvenega vidika, ampak tudi zaradi vonjalnih užitkov, ki nam jih zelišča in eterična olja nudijo. Tako poskrbimo tudi za recikliranje že uporabljene embalaže od pršilk, plastenk in posodic. Izognimo se papirnatim brisačam, ki navadno vsebujejo belila, in namesto njih raje uporabimo razne krpe iz blaga (stare rjuhe, plenice, brisače in obleke), krpe in gobice iz celuloze, ki jih po uporabi operemo, pa tudi krpe iz mikrovlaken …

Recepte in sestavine za naravna čistila vam bo Bojana Darovec predstavila v aprilski številki revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×