DomovZdravje & prehranaDomač sadni sladoled

Domač sadni sladoled

Pripravite si okusen sadni domači sladoled!

- Oglas -

Domači sladoled

Za 4 porcije potrebujemo:

  • 200 g zamrznjenih jagod ali borovnic
  • 30 ml agavinega sirupa (ni nujno)
  • ščepec mletega kardamoma (ali vanilije)
  • 200 ml sladke nehomogenizirane smetane

V mešalec damo najprej zamrznjeno sadje in ga mešamo, dokler se ne začne spreminjati v kašo. Nato počasi dolivamo sladilo, smetano in začimbe. Takoj postrežemo v skodelicah. Po želji dodamo še kakšen svež sadež ali stepeno smetano.
Za tak sladoled lahko uporabimo katero koli jagodičevje. Ko bodo zrele breskve, češnje, marelice in slive, jih izkoščičimo, narežemo na manjše koščke in zamrznemo za sladoled. Odlična začimba za sladoled je lupinica neškropljenih limon ali pomaranč, sveži listi mete in melise.

Marija Kočevar
Marija Kočevar
Marija Kočevar pravi: "Vse, kar vnašamo v svoje telo (in nanj) je pomembno". Njen spekter znanja izredno širok, svoj vodnjak modrosti pa zdaj deli tudi z našimi bralci. Je avtorica in soavtorica številnih knjig o začimbah in zdravilnih rastlinah ter priljubljena predavateljica.

NAJNOVEJŠE