Pripravite si okusen sadni domači sladoled!

Domači sladoled

Za 4 porcije potrebujemo:

  • 200 g zamrznjenih jagod ali borovnic
  • 30 ml agavinega sirupa (ni nujno)
  • ščepec mletega kardamoma (ali vanilije)
  • 200 ml sladke nehomogenizirane smetane

V mešalec damo najprej zamrznjeno sadje in ga mešamo, dokler se ne začne spreminjati v kašo. Nato počasi dolivamo sladilo, smetano in začimbe. Takoj postrežemo v skodelicah. Po želji dodamo še kakšen svež sadež ali stepeno smetano.
Za tak sladoled lahko uporabimo katero koli jagodičevje. Ko bodo zrele breskve, češnje, marelice in slive, jih izkoščičimo, narežemo na manjše koščke in zamrznemo za sladoled. Odlična začimba za sladoled je lupinica neškropljenih limon ali pomaranč, sveži listi mete in melise.