Brezglutenske palačinke z marmelado

Pripravite si palačinke brez glutena iz ajdove in riževe moke in s slastno marmelado.

Brezglutenske palacinke

Za 8-10 palačink:

  • 100 g ajdove moke
  • 100 g riževe moke
  • 4,5 dcl vode
  • sol
  • kokosova maščoba za pečenje

Priprava

  1. V posodi zmešamo ajdovo in riževo moko ter sol.
  2. Ob stalnem mešanju dolivamo vodo.
  3. Palačinke spečemo na kokosovi maščobi.
  4. Nadevamo z marmelado.

Povzetek
Ime recepta
Brezglutenske palačinke z marmelado
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)
DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.
  • argentino

    kako speči te palačinke, brez da bi se sprijele?

  • Igor Đukanović

    Na srečo nisem občutljiv na gluten, a me vseeno razveseli, da si tudi oni lahko privoščijo poceni, zelo zdravo in okusno hrano. :-)