To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
Lepota & kozmetikaZakaj so nekateri videti 10 let starejši?

Zakaj so nekateri videti 10 let starejši?

MORDA VAS ZANIMA

Znano je že, da sončenje, kajenje in nezadostno uživanje sadja negativno vplivajo na naš videz, zdaj pa so znanstveniki dokazali, kako močan je njihov vpliv in za koliko let nas postara neurejen način življenja.

- Oglas -

Staranje kože

Študija, v katerih je sodelovalo 585 žensk iz Velike Britanije, Kitajske in Španije je razkrila, kateri so največji povzročitelji pospešenega staranja kože. Raziskovalci so ugotovili, da ti negativni dejavniki vplivajo na vsako vrsto kože, ne glede na tip ali barvo polti. Sončenje, kajenje, nezadostno uživanje sadja in neustrezna nega telesa lahko kožo postarajo za kar deset let, so zapisali v britanskem časniku v Daily Mail. Dr. Andrew Mayes, vodja študije, pojasnjuje: »Znano je, da videz za več kot 50 odstotkov genetsko pogojen, vendar ni bilo znano, koliko nanj vpliva način življenja.«

Raziskava je sicer trajala osem let. V Veliki Britaniji so sodelovale ženske, stare od 45 do 75 let, v Španiji ženske, stare od 30 do 70 let, na Kitajskem pa ženske od 25. do 70. leta starosti. Anketiranke so odgovarjale na vprašanja o svojem življenjskem slogu: ali kadijo, kako pogosto se sončijo, ali redno uživajo zadje, kako negujejo svoje telo, ali redno skrbijo za ustno higieno ipd. Prav tako so posneli fotografije ob začetku raziskave in primerjali, kako so bile videti prej ter ali so videti starejše, kot dejansko so. Rezultati so pokazali, da so ženske z nezdravim življenjskim slogom videti za 10,4 let starejše od tistih, ki skrbijo za svoje zdravje. Raziskovalci sklepajo, da je za mladosten videz najpomembnejši način življenja brez kajenja, nezdrave prehrane in drugih navad, ki ogrožajo zdravje in pospešujejo staranje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×