Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Lepota & kozmetikaZakaj so nekateri videti 10 let starejši?

Zakaj so nekateri videti 10 let starejši?

MORDA VAS ZANIMA

Znano je že, da sončenje, kajenje in nezadostno uživanje sadja negativno vplivajo na naš videz, zdaj pa so znanstveniki dokazali, kako močan je njihov vpliv in za koliko let nas postara neurejen način življenja.

- Oglas -

Staranje kože

Študija, v katerih je sodelovalo 585 žensk iz Velike Britanije, Kitajske in Španije je razkrila, kateri so največji povzročitelji pospešenega staranja kože. Raziskovalci so ugotovili, da ti negativni dejavniki vplivajo na vsako vrsto kože, ne glede na tip ali barvo polti. Sončenje, kajenje, nezadostno uživanje sadja in neustrezna nega telesa lahko kožo postarajo za kar deset let, so zapisali v britanskem časniku v Daily Mail. Dr. Andrew Mayes, vodja študije, pojasnjuje: »Znano je, da videz za več kot 50 odstotkov genetsko pogojen, vendar ni bilo znano, koliko nanj vpliva način življenja.«

Raziskava je sicer trajala osem let. V Veliki Britaniji so sodelovale ženske, stare od 45 do 75 let, v Španiji ženske, stare od 30 do 70 let, na Kitajskem pa ženske od 25. do 70. leta starosti. Anketiranke so odgovarjale na vprašanja o svojem življenjskem slogu: ali kadijo, kako pogosto se sončijo, ali redno uživajo zadje, kako negujejo svoje telo, ali redno skrbijo za ustno higieno ipd. Prav tako so posneli fotografije ob začetku raziskave in primerjali, kako so bile videti prej ter ali so videti starejše, kot dejansko so. Rezultati so pokazali, da so ženske z nezdravim življenjskim slogom videti za 10,4 let starejše od tistih, ki skrbijo za svoje zdravje. Raziskovalci sklepajo, da je za mladosten videz najpomembnejši način življenja brez kajenja, nezdrave prehrane in drugih navad, ki ogrožajo zdravje in pospešujejo staranje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×