Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaRiž napenja kožo in spodbuja nastajanje kolagena

Riž napenja kožo in spodbuja nastajanje kolagena

MORDA VAS ZANIMA

Če vam zmanjkuje časa za manikiro, si jo privoščite vsaj, ko pripravljate kosilo z rižem.

- Oglas -

Riž

Skuhajte ga v nekaj več vode, ki jo odcedite, zatem pa v mlačno za deset minut namočite roke. V rižu so kemične snovi, nadvse podobne naravnemu ceramidu iz kože, ki jo obnavlja. Dokazano je še, da riž spodbuja nastajanje kolagena, ki kožo napenja. Sedaj nam je končno jasno, zakaj Azijke izgledajo večno mlade. Pomagata tudi limona in avokado. Še zlasti deli telesa, ki so nagnjeni k nastajanju trde kože, kot so komolci in kolena, zahtevajo nekoliko intenzivnejše luščenje.

Da bi ohranili kožo na komolcih in kolenih mehkejšo in nežnejšo, pa si lahko pomagamo z avokadom in limono. Avokado prepolovite in postrgajte večino mesa, da ostane le lupina. Notranjost poškropite z nekaj kapljic limoninega soka ter lupino za petnajst minut vtrite v komolce in kolena. Nato kožo splaknite z mlačno vodo. Za odstranitev otrdele kože na komolcih ali podplatih lahko iztisnemo tudi nekaj pomarančnega soka na krožnik, dodamo žlico cimeta v prahu, premešamo in si s pripravljeno zmesjo zmasiramo predele s trdo in izsušeno kožo. Sadne kisline bodo pomagale odstraniti odmrle poroženele celice, cimet pa na teh področjih stimulira prekrvavitev in tako pospeši obnovo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×