Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaDolgotrajnih bolečin v grlu ne smemo nikoli ignorirati

Dolgotrajnih bolečin v grlu ne smemo nikoli ignorirati

MORDA VAS ZANIMA

V tem obdobju so bolečine v grlu zelo pogoste. Prav zato pa obstaja nevarnost, da bi se zdele komu tovrstne težave z grlom nekaj povsem običajnega za zimo, medtem ko bi šlo lahko v resnici za znak nečesa mnogo resnejšega …

So prisotne tudi težave s hripavostjo in požiranjem ter bolečine v ušesih?

- Oglas -

Bolečine v grlu so sicer večinoma res povezane z akutno okužbo oziroma vnetjem. Pogosto jih je mogoče v tovrstnih primerih vsaj nekoliko ublažiti tudi z določenimi naravnimi metodami – na primer z grgranjem žajbljevega čaja ali pa vode z dodatkom soli/sode bikarbone. Vendar pa morate postati pozorni, če opažate, da so bolečine prisotne že kar nekaj časa, ne da bi prišlo do bistvenega izboljšanja – ali pa če postaja bolečina morda celo hujša.

To je lahko še posebej nevaren znak, če imate hkrati tudi dlje časa težave s hripavostjo, težave s požiranjem ali če občutite tudi bolečine v ušesih. Vse to so namreč lahko simptomi raka grla, na katerega lahko seveda opozarja tudi zatrdlina na območju vratu. Hitra diagnoza tudi v primeru raka grla močno izboljša možnosti za uspešnost zdravljenja, zato ne odlašajte predolgo z odhodom do zdravnika.

V največji nevarnosti moški, ki so kadilci in ki pogosto uživajo alkohol

Seveda je pomembno tudi, da splošni zdravniki vzamejo resno paciente, ki jim potarnajo glede bolečin v grlu. Ker gre za zelo pogosto težavo, je dobro eksplicitno poudariti, da imate občutek, da bi šlo lahko za nekaj resnejšega. Rak grla je sicer bolezen, za katero precej pogosteje zbolevajo moški kot ženske. Največja dejavnika tveganja pa sta kajenje in čezmerno uživanje alkoholnih pijač. Z opustitvijo omenjenih razvad lahko torej močno zmanjšate nevarnost za bolezen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×