0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaDolgotrajnih bolečin v grlu ne smemo nikoli ignorirati

Dolgotrajnih bolečin v grlu ne smemo nikoli ignorirati

MORDA VAS ZANIMA

V tem obdobju so bolečine v grlu zelo pogoste. Prav zato pa obstaja nevarnost, da bi se zdele komu tovrstne težave z grlom nekaj povsem običajnega za zimo, medtem ko bi šlo lahko v resnici za znak nečesa mnogo resnejšega …

- Oglas -

So prisotne tudi težave s hripavostjo in požiranjem ter bolečine v ušesih?

Bolečine v grlu so sicer večinoma res povezane z akutno okužbo oziroma vnetjem. Pogosto jih je mogoče v tovrstnih primerih vsaj nekoliko ublažiti tudi z določenimi naravnimi metodami – na primer z grgranjem žajbljevega čaja ali pa vode z dodatkom soli/sode bikarbone. Vendar pa morate postati pozorni, če opažate, da so bolečine prisotne že kar nekaj časa, ne da bi prišlo do bistvenega izboljšanja – ali pa če postaja bolečina morda celo hujša.

To je lahko še posebej nevaren znak, če imate hkrati tudi dlje časa težave s hripavostjo, težave s požiranjem ali če občutite tudi bolečine v ušesih. Vse to so namreč lahko simptomi raka grla, na katerega lahko seveda opozarja tudi zatrdlina na območju vratu. Hitra diagnoza tudi v primeru raka grla močno izboljša možnosti za uspešnost zdravljenja, zato ne odlašajte predolgo z odhodom do zdravnika.

V največji nevarnosti moški, ki so kadilci in ki pogosto uživajo alkohol

Seveda je pomembno tudi, da splošni zdravniki vzamejo resno paciente, ki jim potarnajo glede bolečin v grlu. Ker gre za zelo pogosto težavo, je dobro eksplicitno poudariti, da imate občutek, da bi šlo lahko za nekaj resnejšega. Rak grla je sicer bolezen, za katero precej pogosteje zbolevajo moški kot ženske. Največja dejavnika tveganja pa sta kajenje in čezmerno uživanje alkoholnih pijač. Z opustitvijo omenjenih razvad lahko torej močno zmanjšate nevarnost za bolezen.

.

NAJNOVEJŠE