Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeDan odprtih vrat vrhniške kompostarne

Dan odprtih vrat vrhniške kompostarne

MORDA VAS ZANIMA

CRO VrhnikaV soboto, 2. julija dopoldne, so v družbi CRO Vrhnika pripravili ogled Centra za ravnanje z odpadki in ogled kompostarne. Občanke in občani so si tako lahko osebno ogledali tehnologijo kompostiranja bioloških odpadkov in sortirnico koristnih odpadkov. CRO Vrhnika s svojim delovanjem pokriva območje na katerem živi okoli 100.000 prebivalcev Slovenije, letno pa predelajo okoli 10.000 ton bioloških odpadkov in zelenih vrtnih odpadkov iz gospodinjstev.

- Oglas -

V petek, 1. julija, je namreč v veljavo stopila uredba o ravnanju z biološko ragradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom, ki  zahteva ločevanje in prepoveduje odlaganje vseh biološko razgradljivih odpadkov, zato so se v vrhniškem centru za ravnanje z odpadki odločili, da lokalni skupnosti pobliže predstavijo kje, kako in na kakšen način ti odpadki končajo.

»Nad odzivom občank in občanov Vrhnike smo bili prijetno presenečeni, obiskalo nas je okoli 150 ljudi, med njimi so bile tudi družine s predšolskimi otroki,« je povedal Marko Kocjančič, direktor CRO Vrhnika in dodal:« Še posebej nas veseli dejstvo, da so se obiskovalci lahko na lastne oči in nos prepričani, da naša kompostarna ni vir smradu, ki ga občasno zavonjamo na Vrhniki. Ljudje so se lahko prepričali, da zaprt sistem delovanja, odsesavanje in prečiščevanje zraka ter uporaba biofiltra očistijo zrak v tej meri, da že v neposredni bližini kompostarne neprijetnih vonjav praktično ni.«

Zaposlene v CRO Vrhnika je razveselilo tudi dejstvo, da ljudi vse bolj zanima, kako končajo njihovi odpadki ter so vedno bolj ekološko osveščeni ter pripravljeni vložiti več truda v ločevanje odpadkov na izvoru.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×