Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Vrt & VrtnarjenjeTekma s plevelom

Tekma s plevelom

MORDA VAS ZANIMA

Plevel na vrtu se lahko zelo hitro pojavi in razraste, če vrta ne vzdržujemo redno. Da pa nebi uporabljali agresivnih sredstev proti plevelu, ki na koncu končajo lahko tudi v naših pridelkih, vam predstavljamo nekaj napotkov za obvladovanje plevela na vrtu:Vsako leto se držimo pravil kolobarjenja, kajti nekatere rastline pustijo za seboj manj ali nič plevela, nekatere pa zelo zapleveljeno površino.

- Oglas -

Vrtnarjenje

  • Na gredico, ki »počiva« ali smo že pobrali pridelek in je prazna sejemo rastline za zeleno gnojenje ali pokrijemo z zastirko, da preprečimo razrast plevelom.
  • Gnojimo samo tik ob vrtninah  in ne povprek.
  • Pletev opravimo, ko je plevel še majhen, vsekakor pa preden zacveti in semeni. Če se rešujemo plevela s puljenjem, pazimo, da z njim povlečemo tudi korenino in ne samo nadzemni del rastline. Populjene plevele nikar ne puščamo med gredicami, kajti tako ustvarjamo primerno okolje za škodljivce.
  • Nekatere rastline na vrtu, ki jih imamo za plevel so tudi užitne in okusne, zato je morda najbolje, da jih pojemo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×