DomovVrt & VrtnarjenjeTekma s plevelom

Tekma s plevelom

Plevel na vrtu se lahko zelo hitro pojavi in razraste, če vrta ne vzdržujemo redno. Da pa nebi uporabljali agresivnih sredstev proti plevelu, ki na koncu končajo lahko tudi v naših pridelkih, vam predstavljamo nekaj napotkov za obvladovanje plevela na vrtu:Vsako leto se držimo pravil kolobarjenja, kajti nekatere rastline pustijo za seboj manj ali nič plevela, nekatere pa zelo zapleveljeno površino.

- Oglas -

Vrtnarjenje

  • Na gredico, ki »počiva« ali smo že pobrali pridelek in je prazna sejemo rastline za zeleno gnojenje ali pokrijemo z zastirko, da preprečimo razrast plevelom.
  • Gnojimo samo tik ob vrtninah  in ne povprek.
  • Pletev opravimo, ko je plevel še majhen, vsekakor pa preden zacveti in semeni. Če se rešujemo plevela s puljenjem, pazimo, da z njim povlečemo tudi korenino in ne samo nadzemni del rastline. Populjene plevele nikar ne puščamo med gredicami, kajti tako ustvarjamo primerno okolje za škodljivce.
  • Nekatere rastline na vrtu, ki jih imamo za plevel so tudi užitne in okusne, zato je morda najbolje, da jih pojemo.
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×