0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiDalajlama se je opravičil, potem ko je po svetu zaokrožil videoposnetek, v...

Dalajlama se je opravičil, potem ko je po svetu zaokrožil videoposnetek, v katerm fantu reče ‘Posesaj moj jezik’

MORDA VAS ZANIMA

Med dogodkom, ki ga je posnela kamera, je dalajlama prosil dečka, naj ga poljubi na ustnice, in mu nato iztegnil jezik. “Posesaj mi jezik,” je dodal in izzval smeh občinstva.

- Oglas -

DHARAMSALA, Indija – Tibetanski duhovni voditelj dalajlama (Tenzin Gjaco), se je v ponedeljek opravičil, potem ko je videoposnetek, na katerem poljublja otroka na ustnice, zaokrožil po spletu in sprožil val kritik in neodobravanja.

V izjavi za javnost, objavljeni na njegovi uradni spletni strani, je zapisano, da 87-letni voditelj obžaluje incident in se želi “opravičiti fantu in njegovi družini ter številnim prijateljem po vsem svetu za bolečino, ki so jo morda povzročile njegove besede.”

Incident se je zgodil februarja na javnem srečanju v templju Tsuglakhang v Dharamsali, kjer trenutno živi izgnani voditelj. Odgovarjal je na vprašanja občinstva, ko je deček vprašal, ali ga lahko objame.

- Oglas -

Dalajlama je dečka povabil k ploščadi, na kateri je sedel. V videu je pokazal na svoje lice, nakar ga je otrok poljubil, preden ga je objel.

Dalajlama je nato dečka prosil, naj ga poljubi na ustnice in iztegne jezik. “In posesaj moj jezik,” je slišati dalajlamo, ko duhovni voditelj iztegne svoj jezik in se nagne k njemu, kar je izzvalo smeh občinstva.

Posnetek je sprožil burno reakcijo na spletu, saj so uporabniki družbenih omrežij njegovo vedenje obsodili kot neprimerno in moteče.

“Njegova svetost pogosto draži ljudi, ki jih sreča, na nedolžen in igriv način, tudi v javnosti in pred kamerami,” je zapisano v izjavi dalajlame.

- Oglas -

Dalajlama je mesto Dharmsala na pobočju postavil za svoj sedež, odkar je pobegnil iz Tibeta po neuspelem uporu proti kitajski vladavini leta 1959. Indija meni, da je Tibet del Kitajske, čeprav gosti tibetanske izgnance.

.

NAJNOVEJŠE