Zdravje & prehranaČrna redkev: čiščenje krvi in jeter ter drugi pozitivni vplivi

Črna redkev: čiščenje krvi in jeter ter drugi pozitivni vplivi

MORDA VAS ZANIMA

Kdaj ste si nazadnje privoščili solato iz naribane redkve in fižola, morda z dodatkom malce bučnega olja? Ob ponudbi različnih prehrambnih artiklov, med katerimi lahko danes izbiramo, pogosto pozabljamo, da so lahko zelo preprosti obroki velikokrat najbolj zdravi. Črna redkev zagotovo sodi med živila, iz katerih je mogoče pripraviti takšne preproste, nasitne in obenem zdrave obroke. Njeni blagodejni vplivi na zdravje pa tudi niso zanemarljivi. Koristi črne redke, ki jih navajamo v nadaljevanju, vas bodo zagotovo prepričali, da jo tudi sami pogosteje uvrstite na svoj jedilnik!

Pomoč pri prečiščevanju krvi

- Oglas -

Z uživanjem črne redkve lahko pripomorete k učinkovitejšemu procesu prečiščevanja krvi v vašem telesu. Črna redkev namreč spodbuja delovanje encimov, ki sodelujejo pri odstranjevanju škodljivih ali celo strupenih snovi iz krvi. To pa je seveda zelo pomembno za normalno delovanje praktično vseh organov in organskih sistemov v vašem telesu.

Črna redkev

Črna redkev za razstrupljanje jeter

Jetra so zagotovo eden najpomembnejših organov v telesu. Čeprav je njihova osnovna naloga razstrupljanje, pa pri tem pogosto tudi sama potrebujejo pomoč, sicer lahko postanejo hitro preobremenjena. Za zdrava jetra je seveda izjemno pomembna hrana, ki jo uživamo. Izvrstno živilo je lahko prav črna redkev. Z uživanjem črne redkve lahko namreč pripomoremo k povišanju ravni glutationa, izjemno pomembnega antioksidanta. Več črne redkve tako pomeni manjšo nevarnost za oksidativni stres oziroma pretirano kopičenje prostih radikalov v jetrih, ki lahko povzročijo resne okvare.

Odlično živilo za ljudi s povišanim krvnim tlakom

Imate pogosto težave s previsokim krvnim tlakom? Tudi v tem primeru je lahko redno uživanje črne redkve izjemno koristno. Med drugim tudi zaradi dejstva, da lahko najdemo v redkvi ogromno prehranskih vlaknin, ki so zelo pomembne za naš srčno-žilni sistem.

Obetate si lahko tudi znižanje ravni škodljivega holesterola

Nižanje krvnega tlaka pa ni edini razlog, zaradi katerega lahko črna redkev pripomore k zmanjšanju tveganja za bolezni srca in ožilja. Črna redkev namreč pomaga tudi pri zniževanju ravni škodljivega holesterola v krvi. Seveda je to povezano tudi s pozitivnim vplivom redkve na vaša jetra. Določene težave z jetri, na primer t. i. zamaščena jetra, namreč preprečujejo pretvorbo škodljivega LDL-holesterola v dobrega, znanega, tudi kot HDL-holesterol.

Črna redkev na vrtu

Izvrstna naravna podpora vašemu imunskemu sistemu

- Oglas -

Še posebej v zimskem času se mnogi spomnijo na »dobro staro« črno redkev, saj gre za živilo, ki je lahko zelo koristno za krepitev imunskega sistema. Obenem pa je to lahko osnova za naravne pripravke, ki pomagajo pri kašlju in drugih simptomih prehlada. Črna redkev ima namreč zelo pozitiven vpliv na naša dihala.

Nič več obupovanja ob pogledu na tehtnico

Črna redkev je seveda lahko tudi idealno dietno živilo, saj je zelo nasitna, kar je povezano predvsem z visoko vsebnostjo vlaknin, vendar vsebuje precej malo kalorij. Tako si lahko brez skrbi privoščite tudi večje količine redkve, ne da bi morali pri tem skrbeti glede odvečnih kilogramov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×