0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljePri čiščenju steklenice za vodo si pomagajte s kisom

Pri čiščenju steklenice za vodo si pomagajte s kisom

MORDA VAS ZANIMA

Vse več ljudi se zaveda problematičnosti plastičnih izdelkov za enkratno uporabo. Ena izmed dobrih posledic tega je, da postajajo vedno bolj razširjene steklenice za vodo, izdelane iz trajnejših materialov in namenjene dolgotrajnejši uporabi.

- Oglas -
Steklenice za vodo

To je seveda pozitivna sprememba, vendar pa obstaja manjša težava, povezana s tovrstni steklenicami. Njihovo čiščenje namreč ni najlažje, zato to opravilo mnogi nekoliko zanemarijo, kar pa ni najboljša navada, saj lahko vodi do razvoja raznoraznih organizmov v steklenici (še posebej, če ni prosojna, ne morete videti kaj je v njej) in širjenja bolezni. Hkrati pa se lahko v steklenici tako razvijejo neprijetne vonjave. Kako ukrepati? Ena izmed možnosti je, da si pomagate kar z alkoholnim kisom …

Kis za dezinfekcijo in nevtralizacijo neprijetnih vonjav v notranjosti steklenice

Alkoholni kis je eden najbolj priljubljenih pripomočkov za naravno čiščenje različnih prostorov in kotičkov v naših domovih – od kopalnice do hladilnika in oken. Tako verjetno ni presenetljivo, da si lahko z njim pomagamo tudi pri čiščenju steklenic za vodo, ki so namenjene večkratni uporabi. Kis bo poskrbel za dezinfekcijo, kar pomeni, da bo odstranil škodljive mikroorganizme.

Vas skrbi, da se še dolgo ne boste mogli znebiti vonja po kisu? Skrb je tu povsem odveč. Ne le da bo vonj zelo hitro izginil, ampak bo kis pomagal pri odstranjevanju različnih neprijetnih vonjav, ki se sčasoma pogosto razvijejo v steklenicah za vodo.

- Oglas -

Vse, kar morate storiti, je, da v steklenico, ki jo želite očistiti, nalijete malce alkoholnega kisa (vsaj približno 1 deciliter pri večjih steklenicah), nato pa prilijete še vodo. Steklenico zaprite in počakajte do jutra. Takrat mešanico odlijte in izperite notranjost z vročo vodo.

Kako pogosto bi sploh morali čistiti steklenice za vodo?

Idealno je, da se čiščenja steklenice lotite vsak večer. To sicer ne pomeni nujno uporabe kisa. Dovolj bo že klasični detergent za posodo v kombinaciji z vročo vodo. Da boste zares dosegli vse kotičke, si pomagajte s posebno ščetko.

Obenem je pomembno, da se poskušate izogibati deljenju steklenic z drugimi osebami. V naših ustih in grlu oziroma v telesu sicer res živijo številni mikroorganizmi, zaradi katerih ne moremo kar tako zboleti. A ko pijete iz steklenice, iz katere je že pil nekdo drug, pridete hitro v stik z organizmi, ki vašemu telesu niso tako domači, kar lahko povzroči težave. Hkrati pa je to seveda idealna priložnost za širjenje virusov, ki povzročajo gripo in prehlad.

.

NAJNOVEJŠE