Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeČas za zemljiške pravice

Čas za zemljiške pravice

MORDA VAS ZANIMA

Na svetovni konferenci domorodnih ljudstev, ki bo od ponedeljka do torka, bodo predstavili tudi poročilo o zemljiških pravicah teh lokalnih prebivalcev. Žal domorodna ljudstva po svetu nimajo urejenih in priznanih zemljiških pravic, kar vodi v uničenje njihovega okolja in posledično v uničenje samih skupnosti. Če bi jim priznali zemljiške pravice, bi s tem zaščitili tudi mnogo svetovnih gozdov, pravi poročilo. Raziskovalci v poročilu se namreč zavedajo, da so trenutne pobude in boji, da bi se krčenje gozdov nehalo, slabi in neučinkoviti.

- Oglas -

zemljiške pravice

Poročilo o zemljiških pravicah so napisali v Iniciativi za pravice in vire in v Mednarodnem centru za domorodna ljudstva za politične raziskave in izobraževaje. Oboji opozarjajo, da vse večji pritisk na zemljišča in vire ogroža dolgoročno prihodnost domorodnih ljudstev, ki so odvisna od tropskih gozdov. Poleg tega je treba te ekosiseme ohraniti za blažitev podnebnih sprememeb in zagotavljanje globalne okoljske koristi, dodajajo. Ugotavljajo tudi, da si vlade nekaterih držav želijo urediti takšne pravice. “V indoneziji je denimo vlada nenadoma ugotovila in javno priznala, da je nujno in potrebno spoštovati zemeljske pravice,” pravi Andy White z Iniciative. Ob tem pa opozarja, da ne obstajajo nobeni mehanizmi, ki bi ponujali državam podporo pri uvajanju takšnih pravic. Države nimajo niti potrebne tehnične pomoči. “Problem z zemeljskimi pravicami je bil od nekdaj šibki člen izmed vseh ostalih globalnih pobud,” je zaključil.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×