Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
ŽivaliNašli nov primer gigantskega lignja

Našli nov primer gigantskega lignja

MORDA VAS ZANIMA

Iz Nove Zelandije poročajo o novem primerku orjaškega lignja, našli so namreč samico težko 350 kilogramov. Po besedah tamkajšnjih znanstvenikov je to šele drugi primer nepoškodovanega gigantskega lignja, ki so ga kadarkoli odkrili. To vrsto je namreč zelo težko opaziti, saj živi v globinah morja. Tako le redko opazijo poškodovane ali mrtve gigantske lignje, pa tudi ti so ponavadi v zelo slabem stanju. Kljub temu znanstveniki predvidevajo, da jih je veliko, saj se kiti glavači pogosto hranijo z njimi. Odkrili so jo ribiči na ladji na območju Antarktike. Samica gigantskega lignja je namreč prišla na površje, v dolžino pa meri kar tri metre in pol.

- Oglas -

ligenj

Vrsta gigantskega lignja sicer zraste v dolžino praviloma do pet metrov in ima lahko petsto kilogramov. Gigantski lignji imajo zelo velike in občutljive oči, ker živijo zelo globoko v morju. zato je po besedah znanstvenikov zelo težko najti žival, ki ima nepoškodovane oči, kot je to v primeru te samičke. Tudi sicer je samička v odlični kondiciji, na veselje znanstvenikov nosi tudi jajčka. Nazadnje so lahko preučevali orjaškega lignja, ki so ga našli leta 2008, prav tako v Novi Zelandiji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×