Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
ŽivaliNašli nov primer gigantskega lignja

Našli nov primer gigantskega lignja

MORDA VAS ZANIMA

Iz Nove Zelandije poročajo o novem primerku orjaškega lignja, našli so namreč samico težko 350 kilogramov. Po besedah tamkajšnjih znanstvenikov je to šele drugi primer nepoškodovanega gigantskega lignja, ki so ga kadarkoli odkrili. To vrsto je namreč zelo težko opaziti, saj živi v globinah morja. Tako le redko opazijo poškodovane ali mrtve gigantske lignje, pa tudi ti so ponavadi v zelo slabem stanju. Kljub temu znanstveniki predvidevajo, da jih je veliko, saj se kiti glavači pogosto hranijo z njimi. Odkrili so jo ribiči na ladji na območju Antarktike. Samica gigantskega lignja je namreč prišla na površje, v dolžino pa meri kar tri metre in pol.

- Oglas -

ligenj

Vrsta gigantskega lignja sicer zraste v dolžino praviloma do pet metrov in ima lahko petsto kilogramov. Gigantski lignji imajo zelo velike in občutljive oči, ker živijo zelo globoko v morju. zato je po besedah znanstvenikov zelo težko najti žival, ki ima nepoškodovane oči, kot je to v primeru te samičke. Tudi sicer je samička v odlični kondiciji, na veselje znanstvenikov nosi tudi jajčka. Nazadnje so lahko preučevali orjaškega lignja, ki so ga našli leta 2008, prav tako v Novi Zelandiji.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×