Bujta repa me je s svojim tradicionalnim okusom prepriฤala, da jo pripravim tudi sama.ย Zadnjiฤ sem pribrzela iz Prekmuja in sedaj z velikim poklonom tudi sama doma kuham tole jed. Ne delam je prviฤ. Ker skorajda ne jemo mesa, sploh pa ne svinjine, sem tudi tokrat bujto repo naredila brez mesa.

- 1 kg kisle repe
- 3 stroki ฤesna
- 3 โ 4 lovorjevi listi
- 1/2 ฤebule
- 1,5 dl prosene kaลกe
- nekaj ลพlic moke
- olje
- majaron
- muลกkatni oreลกฤek
- sol
- *ฤiliji
- rdeฤa mleta paprika
- 2 โ 3 ลพlice paradiลพnikove mezge
Kislo repo damo kuhati v vodo, dodamo ฤesen, lovorjeve liste in *ฤilije. Ko se nekaj ฤasa kuha, dodamo ajdovo kaลกo. V ponvi segrejemo olje, dodamo sesekljano ฤebulo in moko, meลกamo in naredimo svetlo rjavo preลพganje. na koncu dodamo nekaj ลพliฤk mlete rdeฤe paprike in vse skupaj stresemo k repi, ki se kuha. Nato dodamo zaฤimbe, ลพliฤko ali dve mlete paprike, dve do tri ลพlice paradiลพnikove mezge in kuhamo dokler prosena kaลกa ni popolnoma kuhana. Bujto repo postreลพemo s prekajenim mesom, klobasami, krvavicami, ali pa kar z domaฤim kruhom, kot enolonฤnico, kot smo to naredili v naลกem primeru.









