Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaBujta repa brez mesa

Bujta repa brez mesa

MORDA VAS ZANIMA

Bujta repa me je s svojim tradicionalnim okusom prepričala, da jo pripravim tudi sama.  Zadnjič sem pribrzela iz Prekmuja in sedaj z velikim poklonom tudi sama doma kuham tole jed. Ne delam je prvič. Ker skorajda ne jemo mesa, sploh pa ne svinjine, sem tudi tokrat bujto repo naredila brez mesa.

- Oglas -

Bujta repa

  • 1 kg kisle repe
  • 3 stroki česna
  • 3 – 4 lovorjevi listi
  • 1/2 čebule
  • 1,5 dl prosene kaše
  • nekaj žlic moke
  • olje
  • majaron
  • muškatni orešček
  • sol
  • *čiliji
  • rdeča mleta paprika
  • 2 – 3 žlice paradižnikove mezge

Kislo repo damo kuhati v vodo, dodamo česen, lovorjeve liste in *čilije. Ko se nekaj časa kuha, dodamo ajdovo kašo. V ponvi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in moko, mešamo in naredimo svetlo rjavo prežganje. na koncu dodamo nekaj žličk mlete rdeče paprike in vse skupaj stresemo k repi, ki se kuha. Nato dodamo začimbe, žličko ali dve mlete paprike, dve do tri žlice paradižnikove mezge in kuhamo dokler prosena kaša ni popolnoma kuhana. Bujto repo postrežemo s prekajenim mesom, klobasami, krvavicami, ali pa kar z domačim kruhom, kot enolončnico, kot smo to naredili v našem primeru.

Čili, repa in lovorjevi listi
Kuhamo repo s česnom, lovorjevimi listi in *čilijem…
Prosena kaša
Potem dodamo proseno kašo …
Popražimo čebulo
Na olju prepražimo polovico sesekljane čebule in moko …
Pražena čebula
Pražena čebula
Mleta paprika
Dodamo mleto papriko in stresemo k repi …
Bujta repa in začimbe
Dodamo začimbe, sol in malce paradižnikove mezge …
Bujta repa
Pripravljena bujta repa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×