Bujta repa brez mesa

    Zadnjič sem pribrzela iz Prekmuja in sedaj z velikim poklonom tudi sama doma kuham tole jed. Ne delam je prvič. Ker skorajda ne jemo mesa, sploh pa ne svinjine, sem tudi tokrat jed naredila brez mesa.

    Bujta repa

    • 1 kg kisle repe
    • 3 stroki česna
    • 3 – 4 lovorjevi listi
    • 1/2 čebule
    • 1,5 dl prosene kaše
    • nekaj žlic moke
    • olje
    • majaron
    • muškatni orešček
    • sol
    • *čiliji
    • rdeča mleta paprika
    • 2 – 3 žlice paradižnikove mezge

    Kislo repo damo kuhati v vodo, dodamo česen, lovorjeve liste in *čilije. Ko se nekaj časa kuha, dodamo ajdovo kašo. V ponvi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in moko, mešamo in naredimo svetlo rjavo prežganje. na koncu dodamo nekaj žličk mlete rdeče paprike in vse skupaj stresemo k repi, ki se kuha. Nato dodamo začimbe, žličko ali dve mlete paprike, dve do tri žlice paradižnikove mezge in kuhamo dokler prosena kaša ni popolnoma kuhana. Postrežemo s prekajenim mesom, klobasami, krvavicami, ali pa kar z domačim kruhom, kot enolončnico.

    Čili, repa in lovorjevi listi
    Kuhamo repo s česnom, lovorjevimi listi in *čilijem…
    Prosena kaša
    Potem dodamo proseno kašo …
    Popražimo čebulo
    Na olju prepražimo polovico sesekljane čebule in moko …
    Pražena čebula
    Pražena čebula
    Mleta paprika
    Dodamo mleto papriko in stresemo k repi …
    Bujta repa in začimbe
    Dodamo začimbe, sol in malce paradižnikove mezge …
    Bujta repa
    Pripravljena bujta repa.
    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Bujta repa brez mesa
    Objavljeno
    Ocena
    3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte