Jabolčna čežana je lahko zdrava in okusna sladica

    Malo modrenizirana jabolčna čežana, brez maščobe. Če jo pripravimo brez sladkorja je tudi dobra dietna sladica, seveda pa lahko uporabimo ostala naravna sladila.


    Jabolčna čežana

    • 1 kg jabolk
    • cimet
    • ingver – svež nariban za noht dimenzije
    • dve janeževi zvezdi
    • rjav sladkor – po želji
    • sok polovice limone
    • 1 dl vode

    Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Podušimo jih skupaj z vodo, cimetom po okusu, sokom polovice limone, naribanim ingverjem, janeževima zvezdama in sladkorjem po želji. Dušimo, dokler se jabolka ne zmehčajo in razpadejo. Postrežemo v skodelicah, kozarcih, s sladoledom. Lahko tudi ohlajeno.

    Narezana jabolka
    Narežemo in očistimo jabolka ...
    Ingver
    Naribamo ingver ...
    Janeževe zvezde
    Janeževe zvezde ...
    Recept za čežano
    Dušimo z vodo in začimbami ...
    Jabolčna čežana
    Postrežemo v lepih kozarcih, lahko tudi ohlajeno ...

    Avtor in foto: Lidija Dornik

    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    Ne zamudite zanimivih vsebin:

    Spletne zanimivosti:

    loading...