5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaJabolčna čežana je lahko zdrava in okusna sladica

Jabolčna čežana je lahko zdrava in okusna sladica

MORDA VAS ZANIMA

Malo modrenizirana jabolčna čežana, brez maščobe. Če jo pripravimo brez sladkorja je tudi dobra dietna sladica, seveda pa lahko uporabimo ostala naravna sladila.

- Oglas -

Jabolčna čežana

  • 1 kg jabolk
  • cimet
  • ingver – svež nariban za noht dimenzije
  • dve janeževi zvezdi
  • rjav sladkor – po želji
  • sok polovice limone
  • 1 dl vode

Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Podušimo jih skupaj z vodo, cimetom po okusu, sokom polovice limone, naribanim ingverjem, janeževima zvezdama in sladkorjem po želji. Dušimo, dokler se jabolka ne zmehčajo in razpadejo. Postrežemo v skodelicah, kozarcih, s sladoledom. Lahko tudi ohlajeno.

Narezana jabolka
Narežemo in očistimo jabolka ...
Ingver
Naribamo ingver ...
Janeževe zvezde
Janeževe zvezde ...
Recept za čežano
Dušimo z vodo in začimbami ...
Jabolčna čežana
Postrežemo v lepih kozarcih, lahko tudi ohlajeno ...

Avtor in foto: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×