Malo modrenizirana jabolčna čežana, brez maščobe. Če jo pripravimo brez sladkorja je tudi dobra dietna sladica, seveda pa lahko uporabimo ostala naravna sladila.

Jabolčna čežana

  • 1 kg jabolk
  • cimet
  • ingver – svež nariban za noht dimenzije
  • dve janeževi zvezdi
  • rjav sladkor – po želji
  • sok polovice limone
  • 1 dl vode

Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Podušimo jih skupaj z vodo, cimetom po okusu, sokom polovice limone, naribanim ingverjem, janeževima zvezdama in sladkorjem po želji. Dušimo, dokler se jabolka ne zmehčajo in razpadejo. Postrežemo v skodelicah, kozarcih, s sladoledom. Lahko tudi ohlajeno.

Narezana jabolka
Narežemo in očistimo jabolka ...
Ingver
Naribamo ingver ...
Janeževe zvezde
Janeževe zvezde ...
Recept za čežano
Dušimo z vodo in začimbami ...
Jabolčna čežana
Postrežemo v lepih kozarcih, lahko tudi ohlajeno ...

Avtor in foto: Lidija Dornik