- Oglas -
Bučni ravioli z jabolki in jurčki bodo razveselili celo družino kot tudi zahtevnejše obiske.
SESTAVINE (4 porcije):
Za testo:
- 200 g hokaido buče
- 400 g navadne moke
- 2 rumenjaka
- sol
Za nadev:
- 200 g sejtana
- 2 šalotki
- olivno olje
- 100 ml belega vina
- sol
- poper
- 3 vejice timijana
Za omako:
- 50 g masla
- 100 g narezanih jurčkov
- 150 g gorgonzole
- 200 ml smetane
- 50 ml mleka
- sol
- poper
- 1 jabolko
PRIPRAVA:
- Bučo narežite, odstranite semena in narežite na manjše koščke. Dajte na pekač, obložen s papirjem za peko, pecite pri 180 °C približno 20 minut. Ohlajeno bučo premešajte do gladkega in pustite, da se ohladi. Pire zmešajte z navadno moko in rumenjaki, solite. Naredite gladko, nelepljivo testo. Po potrebi dodajte malo moke.
- Sejtan narežite na majhne kocke, šalotko olupite in drobno narežite. V ponvi segrejte olivno olje in na njem prepražite šalotko, dodajte sejtanove kocke, nato prilijte vino in dušite pod pokrovom približno 10 minut, na koncu dodajte še liste timijana.
- V večji ponvi stopite maslo, dodajte gobe in gorgonzolo, po okusu prelijte s smetano, mlekom in rahlo solite. Mešanico kuhajte približno 10 minut, na koncu dodajte na tanko narezana jabolka,
- Testo razvaljajte na tanek list in ga narežiteo na kocke, velikosti približno 2 x 2 cm. Na polovico kvadratov na sredino testa dajte žličko nadeva, robove namažite s stepenim jajcem in pokrijte z drugim kvadratom testa, robove stisnite skupaj. Raviole skuhajte v vreli slani vodi, kuhajte približno 8 minut. Po kuhanju jih takoj dajte v ponev s pripravljeno omako. Postrezite z olivnim oljem.
- oglas -