DomovZdravi ReceptiGlavne jediBučni ravioli z jabolki in jurčki

Bučni ravioli z jabolki in jurčki

- Oglas -

Bučni ravioli z jabolki in jurčki bodo razveselili celo družino kot tudi zahtevnejše obiske.

SESTAVINE (4 porcije):

Za testo:

  • 200 g hokaido buče
  • 400 g navadne moke
  • 2 rumenjaka
  • sol

Za nadev:

  • 200 g sejtana
  • 2 šalotki
  • olivno olje
  • 100 ml belega vina
  • sol
  • poper
  • 3 vejice timijana

Za omako:

  • 50 g masla
  • 100 g narezanih jurčkov
  • 150 g gorgonzole
  • 200 ml smetane
  • 50 ml mleka
  • sol
  • poper
  • 1 jabolko

PRIPRAVA:

  1. Bučo narežite, odstranite semena in narežite na manjše koščke. Dajte na pekač, obložen s papirjem za peko, pecite pri 180 °C približno 20 minut. Ohlajeno bučo premešajte do gladkega in pustite, da se ohladi. Pire zmešajte z navadno moko in rumenjaki, solite. Naredite gladko, nelepljivo testo. Po potrebi dodajte malo moke.
  2. Sejtan narežite na majhne kocke, šalotko olupite in drobno narežite. V ponvi segrejte olivno olje in na njem prepražite šalotko, dodajte sejtanove kocke, nato prilijte vino in dušite pod pokrovom približno 10 minut, na koncu dodajte še liste timijana.
  3. V večji ponvi stopite maslo, dodajte gobe in gorgonzolo, po okusu prelijte s smetano, mlekom in rahlo solite. Mešanico kuhajte približno 10 minut, na koncu dodajte na tanko narezana jabolka,
  4. Testo razvaljajte na tanek list in ga narežiteo na kocke, velikosti približno 2 x 2 cm. Na polovico kvadratov na sredino testa dajte žličko nadeva, robove namažite s stepenim jajcem in pokrijte z drugim kvadratom testa, robove stisnite skupaj. Raviole skuhajte v vreli slani vodi, kuhajte približno 8 minut. Po kuhanju jih takoj dajte v ponev s pripravljeno omako. Postrezite z olivnim oljem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI