Pripravite si odličen kari z dušeno bučo in cvetačo. Primeren je za kosilo ali večerjo, da se boste kljub rastlinskim sestavinam do sitega najedli.
- Oglas -
SESTAVINE (4 porcije):
- 1 hokaido buča
- 1 majhen kos svežega ingverja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- rastlinsko olje
- 1 čili
- 2 žlici rdeče curry paste
- 1 majhna cvetača
- 200 ml zelenjavne juhe
- 200 g vloženega drobljenega paradižnika
- 400 ml kokosovega mleka
- 1 pločevinka vložene čičerike
- sol, sok 1 limete
- vejice koriandra
- rezine praženih mandljev za posip
PRIPRAVA:
- Bučo operite, prerežite na pol, odstranite semena, olupite in narežite na kocke. Ingver, čebulo in česen olupite, drobno sesekljajte in na kratko prepražite v ponvi na segretem olju.
- Nato vmešajte narezan čili, curry pasto in še enkrat na kratko popražite. Ko se pasta razkuha, dodajte bučo, na koščke narezano cvetačo in zalijte z juho. Dodajte zdrobljen paradižnik in zavrite. Nato prilijte kokosovo mleko in kuhajte do mehkega.
- Na koncu dodajte odcejeno in oprano čičerko ter začinite s soljo in limetinim sokom. Okrasite s popečenimi rezinami mandljev in potresite z nasekljanim koriandrom.
- oglas -