0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiGlavne jediKari z dušeno bučo in cvetačo

Kari z dušeno bučo in cvetačo

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si odličen kari z dušeno bučo in cvetačo. Primeren je za kosilo ali večerjo, da se boste kljub rastlinskim sestavinam do sitega najedli.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije):

  • 1 hokaido buča
  • 1 majhen kos svežega ingverja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • rastlinsko olje
  • 1 čili
  • 2 žlici rdeče curry paste
  • 1 majhna cvetača
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 200 g vloženega drobljenega paradižnika
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 1 pločevinka vložene čičerike
  • sol, sok 1 limete
  • vejice koriandra
  • rezine praženih mandljev za posip

PRIPRAVA:

  1. Bučo operite, prerežite na pol, odstranite semena, olupite in narežite na kocke. Ingver, čebulo in česen olupite, drobno sesekljajte in na kratko prepražite v ponvi na segretem olju.
  2. Nato vmešajte narezan čili, curry pasto in še enkrat na kratko popražite. Ko se pasta razkuha, dodajte bučo, na koščke narezano cvetačo in zalijte z juho. Dodajte zdrobljen paradižnik in zavrite. Nato prilijte kokosovo mleko in kuhajte do mehkega.
  3. Na koncu dodajte odcejeno in oprano čičerko ter začinite s soljo in limetinim sokom. Okrasite s popečenimi rezinami mandljev in potresite z nasekljanim koriandrom.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI