ReceptiGlavne jediBučni drobljenec z bučnimi semeni in feta sirom

Bučni drobljenec z bučnimi semeni in feta sirom

MORDA VAS ZANIMA

Iz najljubše buče in bučnih semen lahko pripravimo okusen bučni drobljenec.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije):

  • 1 jedilna buča (približno 1000 g)
  • 3 žlice olja
  • 1 žlica medu
  • Sol
  • sveže mlet črni poper
  • 150 ml smetane
  • 20 g bučnih semen
  • 150 g feta sira
  • karamelizirana čebula

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejte na 220 °C. Bučo olupite, razrežite, odstranite semena in jo narežite na enako velike kocke. Bučo razporedite po pekaču in jo pokapajte z oljem in medom. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Prelijte s smetano, postavite v ogreto pečico in pecite 30 minut.
  2. Nekaj bučnih semen zdrobite in jih zmešajte s celimi semeni, nadrobljeno feto in karamelizirano čebulo.

Mešanico bučnih semen in sira nadrobite na pečeno bučo. Vrnite v pečico in pecite še 10 minut.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×