- Oglas -
Iz najljubše buče in bučnih semen lahko pripravimo okusen bučni drobljenec.
SESTAVINE (4 porcije):
- 1 jedilna buča (približno 1000 g)
- 3 žlice olja
- 1 žlica medu
- Sol
- sveže mlet črni poper
- 150 ml smetane
- 20 g bučnih semen
- 150 g feta sira
- karamelizirana čebula
PRIPRAVA:
- Pečico segrejte na 220 °C. Bučo olupite, razrežite, odstranite semena in jo narežite na enako velike kocke. Bučo razporedite po pekaču in jo pokapajte z oljem in medom. Začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Prelijte s smetano, postavite v ogreto pečico in pecite 30 minut.
- Nekaj bučnih semen zdrobite in jih zmešajte s celimi semeni, nadrobljeno feto in karamelizirano čebulo.
Mešanico bučnih semen in sira nadrobite na pečeno bučo. Vrnite v pečico in pecite še 10 minut.
- oglas -