fbpx
Domov Ekologija & okolje Bruselj: Katere države so se zagovarjale zaradi onesnaženega zraka?

Bruselj: Katere države so se zagovarjale zaradi onesnaženega zraka?

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Na leto zaradi onesnaženega zraka umre 400 tisoč ljudi, opozarjajo v Bruslju, kjer se je moralo devet držav članic zagovarjati zaradi kršenja evropske zakonodaje o kakovosti zraka. Tako so dobile še zadnjo priložnost, da ukrepajo in popravijo kršitve.

Onesnaževanje okolja

Na zagovoru devet držav članic EU

Komisija je devetim državam članicam dala še zadnjo priložnost za ukrepanje, sicer bo komisija sprožila postopke na Sodišču EU. Slovenije ni med njimi. Na razgovoru zaradi kršenja evropske zakonodaje o kakovosti zraka so bile Nemčija, Francija, Španija, Velika Britanija, Italija, Madžarska, Češka, Slovaška in Romunija. Evropsko zakonodajo o kakovosti zraka sicer kršita tudi Bolgarija in Poljska, ki pa na zagovor nista bili povabljeni, ker sta že na sodišču. Skupino teh držav članic se je prijelo ime strupena skupina. Komisija opozarja, da onesnaženost zraka stane EU na leto tudi do 20 milijard evrov zaradi zdravstvenih stroškov, ki so posledica onesnaženja. Če bi vse članice spoštovale okoljsko zakonodajo, bi lahko te stroške močno zmanjšali.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×