Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okoljeBruselj: Katere države so se zagovarjale zaradi onesnaženega zraka?

Bruselj: Katere države so se zagovarjale zaradi onesnaženega zraka?

MORDA VAS ZANIMA

Na leto zaradi onesnaženega zraka umre 400 tisoč ljudi, opozarjajo v Bruslju, kjer se je moralo devet držav članic zagovarjati zaradi kršenja evropske zakonodaje o kakovosti zraka. Tako so dobile še zadnjo priložnost, da ukrepajo in popravijo kršitve.

- Oglas -

Onesnaževanje okolja

Na zagovoru devet držav članic EU

Komisija je devetim državam članicam dala še zadnjo priložnost za ukrepanje, sicer bo komisija sprožila postopke na Sodišču EU. Slovenije ni med njimi. Na razgovoru zaradi kršenja evropske zakonodaje o kakovosti zraka so bile Nemčija, Francija, Španija, Velika Britanija, Italija, Madžarska, Češka, Slovaška in Romunija. Evropsko zakonodajo o kakovosti zraka sicer kršita tudi Bolgarija in Poljska, ki pa na zagovor nista bili povabljeni, ker sta že na sodišču. Skupino teh držav članic se je prijelo ime strupena skupina. Komisija opozarja, da onesnaženost zraka stane EU na leto tudi do 20 milijard evrov zaradi zdravstvenih stroškov, ki so posledica onesnaženja. Če bi vse članice spoštovale okoljsko zakonodajo, bi lahko te stroške močno zmanjšali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×