Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Ekologija & okoljeBruselj: Katere države so se zagovarjale zaradi onesnaženega zraka?

Bruselj: Katere države so se zagovarjale zaradi onesnaženega zraka?

MORDA VAS ZANIMA

Na leto zaradi onesnaženega zraka umre 400 tisoč ljudi, opozarjajo v Bruslju, kjer se je moralo devet držav članic zagovarjati zaradi kršenja evropske zakonodaje o kakovosti zraka. Tako so dobile še zadnjo priložnost, da ukrepajo in popravijo kršitve.

- Oglas -

Onesnaževanje okolja

Na zagovoru devet držav članic EU

Komisija je devetim državam članicam dala še zadnjo priložnost za ukrepanje, sicer bo komisija sprožila postopke na Sodišču EU. Slovenije ni med njimi. Na razgovoru zaradi kršenja evropske zakonodaje o kakovosti zraka so bile Nemčija, Francija, Španija, Velika Britanija, Italija, Madžarska, Češka, Slovaška in Romunija. Evropsko zakonodajo o kakovosti zraka sicer kršita tudi Bolgarija in Poljska, ki pa na zagovor nista bili povabljeni, ker sta že na sodišču. Skupino teh držav članic se je prijelo ime strupena skupina. Komisija opozarja, da onesnaženost zraka stane EU na leto tudi do 20 milijard evrov zaradi zdravstvenih stroškov, ki so posledica onesnaženja. Če bi vse članice spoštovale okoljsko zakonodajo, bi lahko te stroške močno zmanjšali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×