0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaTudi puder v prahu lahko izdelate kar sami!

Tudi puder v prahu lahko izdelate kar sami!

MORDA VAS ZANIMA

Vse več ljudi se zateka k »alternativnim kozmetičnim izdelkom«. To lahko pomeni izbiro bolj naravnih opcij v trgovino oziroma drogeriji, mnogi pa se izdelave lotevajo kar sami. Tako na primer doma izdelan dezodorant ni več nič posebnega. Vemo tudi, da lahko doma pripravimo odlične maske za obraz ipd. Po drugi strani pa je izdelava lastnih ličil še vedno dokaj neraziskano področje. Vendar tudi tu obstaja nekaj odličnih možnosti. Med drugim se lahko sami lotite tudi izdelave naravnega pudra v prahu!

- Oglas -

Naravni puder

Bodite previdni pri tem, kaj nanašate na kožo

Vsi vemo, da lahko predstavljajo ličila precejšnjo obremenitev za našo kožo. Tako je pomembno, da ste, če se odločite za uporabo ličil, pri izbiri zelo previdni. Vedno poskušajte poiskati najboljšo kakovost oziroma čim bolj naravne sestavine. Koža je navsezadnje naš največji organ, mnoge snovi, ki jih nanesemo nanjo, pa se lahko absorbirajo in privedejo tudi do resnejših težav z zdravjem. Če imate čas in energijo, je vsekakor priporočljivo, da se poskusite izdelave ličil lotiti kar sami. Morda sicer izdelek ne bo povsem primerljiv s tistim, ki jih lahko kupite, vendar so lahko tudi naravna, doma izdelana ličila zelo uspešna pri opravljanju svoje naloge. Tokrat vam predstavljamo zanimiv recept za naravni puder v prahu, za pripravo katerega potrebujete le nekaj sestavin. Gre za recept, ki ga je vsekakor vredno preizkusiti!

 Sestavine, ki jih boste potrebovali za izdelavo pudra:

  • 60 gramov marantine moke,
  • 1–3 žličke kakava v prahu (odvisno od tega, kako svetel/temen puder želite),
  • 1–3 žličke mletega muškatnega oreščka (za količino velja enako kot pri kakavu) in
  • 2 kapljici eteričnega olja geranije (po želji).

Postopek priprave naravnega pudra v prahu

Izdelava pudra je zelo preprosta in vam bo vzela le nekaj minut. Najprej v posodico stresite marantino moko. Gre za sestavino, ki se zdi malce eksotična, vendar je tudi pri nas na voljo v mnogih trgovinah z zdravo hrano. Marantina moka predstavlja osnovo, ki poskrbi za gladko, svilnato kožo. Ker je to naravna sestavina, ki se uporablja tudi v prehrani, je do kože zelo nežna, deluje pa tudi rahlo antiseptično.

- Oglas -

Zdaj marantini moki postopoma dodajte kakav in mleti muškatni orešček. Začnite z zares majhno količino in vsakič dobro premešajte ter nato preverite, ali ste zadovoljni z odtenkom. Prvič bo morda trajalo malce dlje, da najdete najustreznejši odtenek, naslednjič pa bo šlo zagotovo že precej lažje oziroma hitreje. Ker vsebuje kakav precej antioksidantov, je seveda tudi to sestavina, ki ima blagodejen vpliv na kožo. V nasprotju z mnogimi pudri, ki jih je mogoče kupiti v trgovini, bo domači puder upočasnjeval proces staranja. Muškatni orešček pa bo poskrbel tudi za prijeten vonj, obenem pa gre za sestavino, ki lahko deluje protibakterijsko.

Na koncu pudru dodajte še približno 2 kapljici eteričnega olja geranije, če ste se odločili, da ga boste uporabljali. To je sicer olje, ki ima lahko zelo pozitiven učinek na kožo, saj je znano po protivnetnih učinkih. Pripravljen puder shranjujte v stekleni posodici s pokrovčkom. Uporabljajte ga tako, kot bi sicer uporabljali »klasični« puder v prahu.

.

NAJNOVEJŠE