- Oglas -
SESTAVINE (12 porcij)
Testo:
- 100 g brezglutenskih ovsenih kosmičev
- 75 g mandljeve moke
- 4 žlice koruznega škroba
- ½ žličke soli
- 5 žlic kokosove maščobe (brez vonja in okusa)
- 1 žlica mletih lanenih semen, namočenih v 3 žlicah vode
Nadev:
- 1 brokoli
- 150 g rastlinskega sira
- 225 g svilnatega tofuja
- 150 g rastlinske kisle smetane
- sol
- sveže zmleti poper
- peteršilj za dekoracijo
POSTOPEK PRIPRAVE
- Ovsene kosmiče zmešajte v kuhinjskem mešalniku, da dobite teksturo, podobno moki. Stresite jo v skledo ter primešajte mandljevo moko, koruzni škrob in sol. Dodajte kokosovo maščobo in namočena lanena semena ter zamesite testo, ki ga oblikujte v manjši hlebček. Testo nato ovijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za najmanj 30 minut.
- Pečico segrejte na 185 stopinj Celzija. Testo, ki je počivalo v hladilniku, položite med dve plasti papirja za peko in ga razvaljajte v tanek krog, s katerim obložite dno in stranice pekača za pite (premer pekača naj bo približno 20 centimetrov). Nato testo nekajkrat prebodite z vilicami ter ga prekrijte s papirjem za peko in obtežite s suhimi stročnicami. Pecite približno 15 minut. Odstranite papir za peko in stročnice ter pecite še 10 minut oziroma do zlato rjave barve.
- Brokoli narežite na cvetke, ki jih na hitro pokuhajte v sopari, nato pa jih enakomerno razporedite po testu in posujte z drobno naribanim sirom. Zmešajte svilnat tofu in kislo smetano. Začinite s soljo in poprom ter mešanico razporedite po brokoliju. Pecite približno 40 minut, v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 180 stopinj Celzija. Počakajte, da se kiš malce ohladi, nato pa ga okrasite s svežim peteršiljem.
- oglas -