DomovZdravi ReceptiBrez glutenaBrezglutenski brokolijev kiš

Brezglutenski brokolijev kiš

- Oglas -

SESTAVINE (12 porcij)

Testo:

  • 100 g brezglutenskih ovsenih kosmičev
  • 75 g mandljeve moke
  • 4 žlice koruznega škroba
  • ½ žličke soli
  • 5 žlic kokosove maščobe (brez vonja in okusa)
  • 1 žlica mletih lanenih semen, namočenih v 3 žlicah vode

Nadev:

  • 1 brokoli
  • 150 g rastlinskega sira
  • 225 g svilnatega tofuja
  • 150 g rastlinske kisle smetane
  • sol
  • sveže zmleti poper
  • peteršilj za dekoracijo

POSTOPEK PRIPRAVE

  1. Ovsene kosmiče zmešajte v kuhinjskem mešalniku, da dobite teksturo, podobno moki. Stresite jo v skledo ter primešajte mandljevo moko, koruzni škrob in sol. Dodajte kokosovo maščobo in namočena lanena semena ter zamesite testo, ki ga oblikujte v manjši hlebček. Testo nato ovijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za najmanj 30 minut.
  2. Pečico segrejte na 185 stopinj Celzija. Testo, ki je počivalo v hladilniku, položite med dve plasti papirja za peko in ga razvaljajte v tanek krog, s katerim obložite dno in stranice pekača za pite (premer pekača naj bo približno 20 centimetrov). Nato testo nekajkrat prebodite z vilicami ter ga prekrijte s papirjem za peko in obtežite s suhimi stročnicami. Pecite približno 15 minut. Odstranite papir za peko in stročnice ter pecite še 10 minut oziroma do zlato rjave barve.
  3. Brokoli narežite na cvetke, ki jih na hitro pokuhajte v sopari, nato pa jih enakomerno razporedite po testu in posujte z drobno naribanim sirom. Zmešajte svilnat tofu in kislo smetano. Začinite s soljo in poprom ter mešanico razporedite po brokoliju. Pecite približno 40 minut, v pečici, ki ste jo predhodno segreli na 180 stopinj Celzija. Počakajte, da se kiš malce ohladi, nato pa ga okrasite s svežim peteršiljem.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI