Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeBrazilci gradijo veliko opazovalnico

Brazilci gradijo veliko opazovalnico

MORDA VAS ZANIMA

Brazilci in Nemci so začeli z gradnjo velikega opazovalnega stolpa v središču porečja Amazonke. Stolp, ki bo namenjen spremljanju podnebnih spremeb, bo visok okoli 325 metrov. V njem bodo brazilski in nemški strokovnjaki zbirali pomembne podatke o koncentracijah toplogrednih plinov in o vremenskih spremembah v enem največjih deževnih gozdov na planetu.

- Oglas -

amazonka

Upajo, da bodo podatke lahko koristno uporabili pri razumevanju nastanka toplogrednih plinov in podnebnih sprememb. Stolp gradijo iz jekla, ki so ga pripeljali iz brazilskega mesta Manaus, ki leži več kot 160 kilometrov stran. Zaradi svoje višine, bo stolp omogočal raziskovanje sprememb in gibanja zračnih mas po gozdu v razdalji nekaj sto kilometrov. “Stolp nam bo pomagal odgovoriti na številna vprašanja, povezana z globalnimi podnebnimi spremembami,” je povedal koordinator projekta pri Brazilcih Paulo Artaxo. Ko bo observatorij dokončan, se bo dopolnjeval s podobnim observatorijem, ki so ga zgradili leta 2006 v Sibiriji.

Amazonski gozd ima po mnenju znanstvenikov bistven vpliv na ohranjenje globalne temperature, hkrati je tudi velik vir pitne vode. Krčenje gozda, ki smo mu ves čas priča, vpliva celo na tok oceanov in na zaloge ogljika. Amazonski gozd se razprostira na več kot 4,1 milijona kvadratnih metrov in pokriva 60 odstotkov Brazilije. Vsebuje kar eno petino svetovne pitne vode in okoli trideset odstotkov rastlinskih in živalskih vrst.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×