Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaObvezno prekuhavajte vodo

Obvezno prekuhavajte vodo

MORDA VAS ZANIMA

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) opozarjajo, da je ponekod najbolje prekuhavati vodo. “Zaradi vremenskih razmer v Sloveniji, je v nekaterih delih države potrebno prekuhavati vodo. Zato svetujemo, da uporabniki stalno spremljajo navodila upravljalca vodovoda,” pravijo.

- Oglas -

prekuhavanje vode

V primeru prekuhavalja vode priporočajo, da potem, ko voda zavre, burno vre še eno minute. “Zaradi večje varnosti priporočamo, naj voda vre tri minute. Na ta način uničimo in aktiviramo vegetativne oblike patogenih bakterij, viruse ter tudi ciste giardiae in kriptosporidijev,” svetujejo. Tri minute vretja namreč zagotavlja tako široko varnost, da to vodo lahko uživajo tudi osebe z močno oslabljenim imunskim sistemom.

Zaradi možnosti naknadnega onesnaženja prekuhane vode, pa je najbolje, da ostane v isti posodi, v kateri smo jo prekuhali. “Hranimo jo v hladilniku v isti in pokriti posodi. Tako pripravljeno vodo lahko za pitje uporabljamo 24 ur, izjemoma do 48 ur,” dodajajo. Če je voda tako umazana, da je že motna, moramo pred prekuhavanjem odstraniti večino delcev. Svetujejo, da naredite to tako, da počakate, da se voda umiri in da se usedlina zbere na dnu. Nato pa vodo filtrirate skozi več plasti čiste, najbolje prelikane tkanine, ali skozi čist papirnat filter. “Ker je prekuhana voda lahko manj prijetnega okusa, za pitje priporočamo pripravo čaja oziroma drugih napitkov, lahko pa jo zaužijemo v obliki juhe ali kakšne druge jedi,” še svetujejo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×