Priljubljeni mafini teknejo v vseh oblikah, okus borovnic pa jim da prav poseben čar. Za čisti hedonistični užitek priporočamo, da jih postrežete v družbi vaniljevega sladoleda ali zamrznjene sladke smetane.
Borovničevi muffini
Sestavine:

  • 100 g svežih borovnic
  • 125 g moke
  • 50 g rjavega sladkorja
  • 2 žlički pecilnega praška
  • ščepec soli
  • jajce
  • 30 g surovega masla

Priprava:
Raztopite maslo na štedilniku in pustite, da se nekoliko ohladi. Zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in ščepec soli. V drugi skledi z metlico zmešajte jajce in raztopljeno maslo, dodajte nastrgano limonino lupino ter vse skupaj stresite v prvo skledo. Masi dodajte borovnice. Vse skupaj prelijte v model za pečenje mafinov. Pecite v vnaprej segreti pečici na 180 stopinjah približno 20 minut.