Borovničevi mafini

    Priljubljeni mafini teknejo v vseh oblikah, okus borovnic pa jim da prav poseben čar. Za čisti hedonistični užitek priporočamo, da jih postrežete v družbi vaniljevega sladoleda ali zamrznjene sladke smetane.
    Borovničevi muffini
    Sestavine:

    • 100 g svežih borovnic
    • 125 g moke
    • 50 g rjavega sladkorja
    • 2 žlički pecilnega praška
    • ščepec soli
    • jajce
    • 30 g surovega masla

    Priprava:
    Raztopite maslo na štedilniku in pustite, da se nekoliko ohladi. Zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek in ščepec soli. V drugi skledi z metlico zmešajte jajce in raztopljeno maslo, dodajte nastrgano limonino lupino ter vse skupaj stresite v prvo skledo. Masi dodajte borovnice. Vse skupaj prelijte v model za pečenje mafinov. Pecite v vnaprej segreti pečici na 180 stopinjah približno 20 minut.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte