0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, oktober 2016

Revija Bodi eko, oktober 2016

MORDA VAS ZANIMA

Zakorakali smo v jesen, ki  prinaša polne košare zdravih jesenskih plodov. V novi številki revije Bodi eko si tako lahko preberete vse o kostanju, jesenskem gozdnem zakladu, ki ga lahko uporabite celo za izdelavo okolju prijaznega pralnega praška. Jesen je prav tako pravi čas, da pred zimo pričnemo s krepitvijo imunskega sistema, zato ne zamudite praktičnih nasvetov, kako poskrbeti, da vas ne bo v posteljo položila prva zimska sapica.

- Oglas -

bodi eko oktober 2016

DARILOTokrat smo se pogovarjali z olimpijsko prvakinjo v judu Tino Trstenjak, ki se je morala v življenju marsičemu odpovedati, da ji je uspelo doseči že praktično vse, kar je v tem športu možno. Je skromna, materialne stvari ji ne pomenijo veliko, ne uporablja skorajda nič ličil, rada ima naravo in se v svojem telesu dobro počuti. Obiskali smo tudi Jana Bizjaka, 29-letnega doktorja agronomije, ki je že kot najstnik stopil na pot samozdravljenja, zdaj pa ljudem svetuje, kako si s hrano povrniti zdravje.

Tokrat na vas čaka tudi nova rubrika Pravni vidiki ekologije, v kateri vam pravnik odgovarja na vprašanja povezana z možnostmi izkoristka evropskih in državnih sredstev, ki so namenjena ekološkim projektom.   Vse to in še več v oktobrski številki revije Bodi eko.

- Oglas -

Prečiščevalna dieta phalahari

Beseda phal izhaja iz sanskrta in pomeni sadeže. Z njo označujemo poseben način prehranjevanja, ki prečiščuje in regenerira telo. Dieto phalahari lahko izvajamo poljubno dolgo, glede na svoje možnosti in potrebe. Vse o njej in kako se je lotimo si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko.

Pralni prašek iz kostanja

Divji kostanje večinoma poznamo kot zdravilno rastlino. V ta namen se uporabljajo listi, lubje, cvetovi in plodovi. Veliko manj poznana (vsaj danes) je njegova uporaba kot sredstvo za pranje in čiščenje oz. kot milo. Iz njega si pripravimo milnico, torej v tekoči obliki, ki jo lahko uporabimo tako za osebno higieno in umivanje las, kakor tudi kot sredstvo za pranje in čiščenje …

Jože Majes: Recept za zdravo lasišče in lepe lase

Živimo v času, ko nas vsak dan zastrupljajo z reklamami. Težko se je upreti skušnjavam, ko nam prelepe manekenke ali manekeni priporočajo šampone za nego las. Jože Majes vam tokrat svetuje, kako z naravnimi pripravki do bolj zdravega lasišča …

Samopomoč pri krepitvi naših pljuč

Po tradicionalni kitajski medicini so pljuča od petih elementov povezana z elementom kovine. Naturopat gleda na osebo celostno, zato tudi oslabljena pljuča skozi akt dihanja celostno krepi s prehrano, Bachovimi cvetnimi esencami, inhalacijami in vajami za krepitev pljuč. Pljuča so zelo pomemben organ našega telesa in vredno jih je pravilno krepiti, da bomo fizično in psihično pravilno živeli. Z vami tokrat delim nasvete za krepitev pljuč in nekaj naturopatskih navodil za samopomoč.

Zdravje z domačega vrta – jesenske vrtnine

Na vrtovih se skriva prava zakladnica zdravja. Hranljive, doma gojene vrtnine so lahko vsestransko uporabne in nanje lahko ob zdravstvenih težavah gledamo tudi kot na zdravilo, ne samo kot na hrano.

- Oglas -

Obvladovanje stresa s tehniko čuječnosti

Čuječnost je danes znanstveno dokazano ena izmed najučinkovitejših metod obvladovanja stresa. V tujini in pri nas se lahko čuječnosti učite v 8-tedenskem programu MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), ki ima številne pozitivne učinke, vključno z zmanjšanjem občutkov stresa, tesnobe in depresivnosti. Tudi sami pa se lahko naučite nekaterih tehnik in vaj, ki vam lahko učinkovito pomagajo pri zmanjševanju simptomov stresa.

Kaj v naši kuhinji delamo narobe?

V prehrani zahodnjaka neredko kljub zadostnemu in pogosto previsokemu deležu kalorij manjka hranil. Tako lahko na neki način celo rečemo, da smo podhranjeni kljub temu, da vsak dan sedimo pri polno založenih krožnikih …

Kakovost tal v Sloveniji in vpliv onesnaženih tal na rastline. Kaj dobimo na naših krožnikih?

Ste se kdaj vprašali, koliko potencialno škodljivih snovi dobimo na krožnik na račun zemlje, v kateri so rastli naši pridelki? V Sloveniji nimamo zelo onesnažene zemlje, obstajajo pa območja, ki so zaradi svoje industrijske preteklosti bolj obremenjena in vsebujejo več onesnaževal. Med problematična onesnaževala, ki iz onesnaženih tal prehajajo v rastline, spadajo predvsem (težke) kovine, zaradi katerih moramo biti na dolgi rok previdni ter upoštevati določena priporočila …

Naredite si gel za utrujene noge

Ta gel bo prijetno osvežil, ohladil in pomiril utrujene noge ter pekoča stopala. Kombinacija eteričnih olj dezodorira, deluje protiglivično in protibakterijsko ter spodbuja prekrvavitev. Posebej ga priporočam ljudem, ki veliko stojijo, in športnikom, pomagal pa bo tudi pri atletskem stopalu in nogah, ki se veliko potijo …

Vse to in še več si preberite v tiskani reviji Bodi eko. Želimo vam obilico koristnega in zanimivega branja v novi številki revije Bodi eko.

NAROCNINE

Nova številka v prodaji od četrtka, 29. 9. 2016.

Revijo Bodi eko najdete v vseh trafikah, trgovinah Spar, E.Leclerc, Mercatorjevih trgovinah, bencinskih servisih, pa tudi na poštah.

.

NAJNOVEJŠE