0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeBo EU podražila kupone za ogljikove izpuste?

Bo EU podražila kupone za ogljikove izpuste?

MORDA VAS ZANIMA

Ker zaradi recesije Evropa v zrak izpusti vse manj ogljikovega dioksida, bi politiki radi zmanjšali kvote za izpuste in tako preprečili padec cen kuponov zanje, poročajo v Financah.

- Oglas -

Odbor Evropskega parlamenta za energijo oblikuje predlog novega zakona o energetski učinkovitosti, podpira amandma, ki od Evropske Komisije zahteva, da v kolikor cene kuponov za izpuste ogljikovega dioksida padejo, iz obtoka vzame del dovoljenj za izpuste, poroča Wall Street Journal. Višje cene kuponov za izpuste ogljikovega dioksida bi še otežile gospodarsko situacijo v Evropi, kjer se tudi brez dodatnih bremen gospodarska aktivnost zmanjšuje.

Co2 emisije

Gospodarska depresija je najboljše zdravilo za naravo

Deutsche Bank je že novembra lani napovedovala, da se bodo zaradi recesije izpusti ogljikovega dioksida v EU letos zmanjšali za kar 5,6 odstotka. Cena kupona za izpust ene tone ogljikovega dioksida bi po mnenju banke letos lahko potonila celo pod pet evrov.

- Oglas -

Kupon je v torek stal devet evrov. Njegova cena je bila daleč nad dnom, ki ga je dosegla konec lanskega leta, preden so se pojavile ideje o tem, da bi bilo treba zmanjšati količino kuponov za izpuste ogljikovega dioksida in s tem povrniti kredibilnost sistemu trgovanja

V Evropi regulirana polovica izpustov CO2

Evropski sistem trgovanja z dovoljenji za izpuste ogljikovega dioksida (ETS) omejuje izpuste ogljikovega dioksida iz približno enajst tisoč elektrarn in tovarn v 30 evropskih državah. Omenjeni obrati predstavljajo približno polovico evropskih izpustov ogljikovega dioksida.

Vir: Finance

.

NAJNOVEJŠE