Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeBo EU podražila kupone za ogljikove izpuste?

Bo EU podražila kupone za ogljikove izpuste?

MORDA VAS ZANIMA

Ker zaradi recesije Evropa v zrak izpusti vse manj ogljikovega dioksida, bi politiki radi zmanjšali kvote za izpuste in tako preprečili padec cen kuponov zanje, poročajo v Financah.

- Oglas -

Odbor Evropskega parlamenta za energijo oblikuje predlog novega zakona o energetski učinkovitosti, podpira amandma, ki od Evropske Komisije zahteva, da v kolikor cene kuponov za izpuste ogljikovega dioksida padejo, iz obtoka vzame del dovoljenj za izpuste, poroča Wall Street Journal. Višje cene kuponov za izpuste ogljikovega dioksida bi še otežile gospodarsko situacijo v Evropi, kjer se tudi brez dodatnih bremen gospodarska aktivnost zmanjšuje.

Co2 emisije

Gospodarska depresija je najboljše zdravilo za naravo

Deutsche Bank je že novembra lani napovedovala, da se bodo zaradi recesije izpusti ogljikovega dioksida v EU letos zmanjšali za kar 5,6 odstotka. Cena kupona za izpust ene tone ogljikovega dioksida bi po mnenju banke letos lahko potonila celo pod pet evrov.

Kupon je v torek stal devet evrov. Njegova cena je bila daleč nad dnom, ki ga je dosegla konec lanskega leta, preden so se pojavile ideje o tem, da bi bilo treba zmanjšati količino kuponov za izpuste ogljikovega dioksida in s tem povrniti kredibilnost sistemu trgovanja

V Evropi regulirana polovica izpustov CO2

- Oglas -

Evropski sistem trgovanja z dovoljenji za izpuste ogljikovega dioksida (ETS) omejuje izpuste ogljikovega dioksida iz približno enajst tisoč elektrarn in tovarn v 30 evropskih državah. Omenjeni obrati predstavljajo približno polovico evropskih izpustov ogljikovega dioksida.

Vir: Finance

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×