Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Lepota & kozmetikaBlagodejna kopel za boleče mišice

Blagodejna kopel za boleče mišice

MORDA VAS ZANIMA

Kadar se preveč naprezamo pri športnih aktivnostih, že naslednji dan čutimo boleče posledice. Pred vsako športno aktivnostjo se je potrebno dodobra ogreti, poleg tega se nikdar ne smemo preveč naprezati.

- Oglas -

Bolečine v mišicah nas lahko doletijo tudi, če nismo zagrizeni športniki, vendar smo ponoči zaspali v čudnem položaju, posledice pa še kako čutimo naslednji dan ali dva, ko se le s težavo dvignemo iz postelje.

Kopel boleče mišice

V primeru, da se odpravljamo na daljšo vožnjo s kolesom ali v hribe, si pred tem pripravimo kopel ki bo sprostila napetost v naših mišicah, poleg tega jim bo zagotovila tudi potrebne minerale, ki se bodo absorbirali skozi kožo. Tovrstne kopeli se najbolje obnesejo kot preventiva, vendar nam zelo dobro denejo tudi takrat, ko nas mišice že bolijo.

Potrebujemo:

  • 1/4 skodelice morske soli,
  • 1/4 skodelice grenke soli,
  • 1/4 skodelice sode bikarbone,
  • šop metinih listov,
  • 2 vejici rožmarina,
  • vejico timijana.

Vse sestavine damo v posodo in jih malo pretlačimo. Nato jih damo v kad in jo napolnimo z vročo oziroma toplo vodo. V tako pripravljeni kopeli se namakamo 30 minut. Magnezij pomaga pri odpravljanju stresa, v kombinaciji z vodo in toploto pa deluje še posebej blagodejno. Eterično olje v rožmarinu in timijanu nas bo pomirilo, poleg tega bomo po taki kopeli prijetno dišali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×