Lepota & KozmetikaBlagodejna kopel za boleče mišice

Blagodejna kopel za boleče mišice

MORDA VAS ZANIMA

Kadar se preveč naprezamo pri športnih aktivnostih, že naslednji dan čutimo boleče posledice. Pred vsako športno aktivnostjo se je potrebno dodobra ogreti, poleg tega se nikdar ne smemo preveč naprezati.

- Oglas -

Bolečine v mišicah nas lahko doletijo tudi, če nismo zagrizeni športniki, vendar smo ponoči zaspali v čudnem položaju, posledice pa še kako čutimo naslednji dan ali dva, ko se le s težavo dvignemo iz postelje.

Kopel boleče mišice

V primeru, da se odpravljamo na daljšo vožnjo s kolesom ali v hribe, si pred tem pripravimo kopel ki bo sprostila napetost v naših mišicah, poleg tega jim bo zagotovila tudi potrebne minerale, ki se bodo absorbirali skozi kožo. Tovrstne kopeli se najbolje obnesejo kot preventiva, vendar nam zelo dobro denejo tudi takrat, ko nas mišice že bolijo.

Potrebujemo:

  • 1/4 skodelice morske soli,
  • 1/4 skodelice grenke soli,
  • 1/4 skodelice sode bikarbone,
  • šop metinih listov,
  • 2 vejici rožmarina,
  • vejico timijana.

Vse sestavine damo v posodo in jih malo pretlačimo. Nato jih damo v kad in jo napolnimo z vročo oziroma toplo vodo. V tako pripravljeni kopeli se namakamo 30 minut. Magnezij pomaga pri odpravljanju stresa, v kombinaciji z vodo in toploto pa deluje še posebej blagodejno. Eterično olje v rožmarinu in timijanu nas bo pomirilo, poleg tega bomo po taki kopeli prijetno dišali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×