Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeBiogorivo iz alg ni tako okolju prijazno, kot je bilo pričakovano

Biogorivo iz alg ni tako okolju prijazno, kot je bilo pričakovano

MORDA VAS ZANIMA

Še pred nedavnim se je biogorivo iz alg zdela odlična ideja, saj so alge izredno učinkovite pri proizvajanju energije iz sončne svetlobe in bi lahko potencialno napajale elektrarne.

- Oglas -

Uporaba biogoriva iz alg

To bi bilo možno izvesti tako, da bi alge absorbirale izpuhe in ob enem proizvajale novo gorivo. Vendar pa je nedavna študija to teorijo obrnila na glavo.

Stranski produkti biogoriva škodljivi za okolje

Raziskovalci na univerzi v Virginiji so odkrili, da je življenski cikel biogoriva iz alg izredno umazan, saj proizvede več ogljikovega dioksida, kot so pričakovali in kolikor bi ga alge lahko absorbirale.


Krivec za to pa so ogromne količine gnojila, ki naj bi bilo potrebno za samo vzgojo in rast alg. Gnojilo je osnovano na nafti in oddaja dušikov oksid. Raziskovalci so zato predlagali uporabo gnojila iz čistilnih naprav, da bi lahko ta problem obšli, vendar pa je trenutna realnost takšna, da smo še vedno kar daleč stran od biogoriv, ki bi resnično pomenila velik korak pri zmanjševanju onesnaževanja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×