Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeBiogorivo iz alg ni tako okolju prijazno, kot je bilo pričakovano

Biogorivo iz alg ni tako okolju prijazno, kot je bilo pričakovano

MORDA VAS ZANIMA

Še pred nedavnim se je biogorivo iz alg zdela odlična ideja, saj so alge izredno učinkovite pri proizvajanju energije iz sončne svetlobe in bi lahko potencialno napajale elektrarne.

- Oglas -

Uporaba biogoriva iz alg

To bi bilo možno izvesti tako, da bi alge absorbirale izpuhe in ob enem proizvajale novo gorivo. Vendar pa je nedavna študija to teorijo obrnila na glavo.

Stranski produkti biogoriva škodljivi za okolje

Raziskovalci na univerzi v Virginiji so odkrili, da je življenski cikel biogoriva iz alg izredno umazan, saj proizvede več ogljikovega dioksida, kot so pričakovali in kolikor bi ga alge lahko absorbirale.


Krivec za to pa so ogromne količine gnojila, ki naj bi bilo potrebno za samo vzgojo in rast alg. Gnojilo je osnovano na nafti in oddaja dušikov oksid. Raziskovalci so zato predlagali uporabo gnojila iz čistilnih naprav, da bi lahko ta problem obšli, vendar pa je trenutna realnost takšna, da smo še vedno kar daleč stran od biogoriv, ki bi resnično pomenila velik korak pri zmanjševanju onesnaževanja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×