Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeBiogorivo da ali ne?

Biogorivo da ali ne?

MORDA VAS ZANIMA

Nasadi palm, ki proizvajajo olje, katero nato uporabljajo za biogorivo sploh niso tako ‘zeleni’, kot bi si želeli.

- Oglas -

‘Naravno’ pridelano biogorivo vendarl ne pomeni, da ima pozitivne posledice na okolje. Konec koncev je tudi nafta naravno pridelana, a ima njeno izgorevanje seveda velik vpliv na okolje.

Trenutno je v Evropski Uniji veliko govora  o vprašanju, če so biogoriva sploh koristna. Res je, da so ta manj škodljiva kot naftni derivati, vendar pa se na koncu vseeno v atmosfero dvigajo emisije, kar definitivno ni ugodno za okolje.
Debata o tem ni sicer nič novega, saj se jo mednarodno analizira že odkar se je dvignila skrb za okolje. Vendar pa je ta sedaj spet na dnevnem redu EU, saj želi EU osnovati lastna pravila za uporabo biogoriv.

EU pa ima za razliko od drugih držav možnost, da uvaža palmovo olje iz držav kot so Malezija in Indonezija, kar pomeni, da prepušča ‘umazano delo’ drugim državam, to pa je kakorkorkoli gledamo na celotno stvar še vedno onesnaževanje v globalnem smislu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×