Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
Ekologija & okoljeBidnova administracija načrtuje 7 vetrnih elektrarn na morju vzdolž skoraj celotne obale

Bidnova administracija načrtuje 7 vetrnih elektrarn na morju vzdolž skoraj celotne obale

MORDA VAS ZANIMA

ZDA naj bi spremenile svoje načrt pridobivanja energije, pa tudi obalo. Ministrica za notranje zadeve Deb Haaland je v sredo na konferenci o industriji vetrne energije predstavila načrt za razvoj sedmih vetrnih elektrarn na morju vzdolž skoraj celotne obale celinskega dela ZDA. Načrt bi omogočil znatno povečanje sedanjih zmogljivosti za pridobivanje električne energije na morju in bi po besedah ​​uradnikov Bele hiše zmanjšal emisije ogljika v državi za kar 78 milijonov ton.

Občutno zmanjšanje emisij do leta 2050

- Oglas -

Če bodo ZDA do leta 2050 v celoti razogljičile svoje električno omrežje, bodo morale načine pridobivanja precej spremeniti in povečati: trenutno obnovljivi viri energije predstavljajo komaj eno petino virov električne energije. Med okolju prijaznimi možnostmi porabe energije vodi vetrna energija, ki sama prispeva približno dve petini tega seštevka, vendar se trenutno večina vetrnih elektrarn nahaja na kopnem.

Drugod po svetu, na primer v Evropi in na Kitajskem, vetrne turbine najdemo na morju, kjer so sunki vetra stalnejši in močnejši, elektrarne pa so zato lahko na večjih območjih, saj ne posegajo v urbana okolja in ne motijo prebivalcev. ZDA so trenutno precej v zaostanku na tem področju, saj imajo le dve majhni vetrni elektrarni na morju, ki lahko oskrbita le 0,04 odstotka nacionalnega povpraševanja po električni energiji, prva velika vetrna elektrarna na morju pa je bila odobrena šele v letošnjem letu.

V začetku tega leta je Bela hiša objavila načrt za množično povečanje proizvodnje vetrne energije na morju s ciljem do konca desetletja ustvariti 30 gigavatov vetrnih zmogljivosti na morju, kar je 750-krat več. Ta številka bi se v skladu z opisom projekta v naslednjih desetletjih morala znova več kot potrojiti in se do leta 2050 povzpeti na 110 gigavatov.

Ker je pred vrati 26. konferenca Združenih narodov o podnebnih spremembah, je načrt pomemben znak zavezanosti Bidnove administracije k spopadanju s podnebno krizo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×