Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeBeljenju koral ni videti konca

Beljenju koral ni videti konca

MORDA VAS ZANIMA

Letošnjo beljenje koral podira vse rekorde, ni mu namreč videti konca. Propadanje koral se širi po vsem svetu z nezadržno hitrostjo, tako hudo kot zadnja tri leta pa ni bilo še nikdar, poroča Ameriška vremenska agencija.

- Oglas -

Beljenje koral

Pričakujejo, da se bo v naslednjih štirih mesecih pričelo tudi beljenje koral na severni polobli, čemur botrujejo rekordno visoke temperature oceanov. “Vsi koralni grebeni na severni polobli so letos tarča beljenja koral,” je povedal Mark Eakin, koordinator združenja za varstvo koralnih grebenov. “Če bomo letos opazili beljenje koral tudi na Floridi in Havajih, bo to že tretje leto zapored,” je dodal.

Približno 93 % koral na avstralskem Velikem koralnem grebenu je do današnjega dne v letošnjem letu že prizadetih, četrtina grebena pa je že mrtva. Do beljenja pride, ko dvig temperature vode nad sicer največjo običajno poletno temperaturo traja več kot dva tedna.

Temperatura morja se je v zadnjem stoletju dvignila za 1 stopinjo, kot kaže, pa segrevanje samo še narašča. Koralni grebeni si po takšnih beljenjih sicer lahko opomorejo, vendar pa svetovno onesnaževanje in dviganje temperature k temu ne pripomoreta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×