Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
ŽivaliMasovna preselitev slonov

Masovna preselitev slonov

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki v Malawiju bodo premaknili 500 slonov 300 kilometrov daleč v rezervat, ki bo služil kot zbiralnik.

- Oglas -

Prihodnji mesec bodo strokovnjaki v afriški državi Malawi preselili 500 slonov v rezervat, za katerega upajo, da bo služil kot nekakšen zbiralnik oziroma rezervoar za slone. Od tam bi jih postopoma poselili po tistih delih Afrike, kjer ogrožene vrste izginjajo v največji meri.

Množično preseljevanje, ki ga načrtujejo za leto 2017, bo vključevalo streljanje slonov iz helikopterja s pomirjevali, nato jih bodo z žerjavom dvignili in namestili v zabojnike, te pa s tovornjaki odpeljali približno 300 kilometrov daleč do zatočišča za ogrožene vrste Nkhotakota.

Selitev slonov

Za selitev krive neprofitne organizacije za pomoč ogroženim vrstam

Selitev se bo zgodila med drugim tudi zaradi naraščajočega pritiska neprofitnih organizacij, ki si prizadevajo za zaščito divjih živali, na afriške oblasti. Med njimi prednjači neprofitna organizacija Afriški parki, ki ima sedež v Johannesburgu. V večjem delu Afrike je namreč v porastu t. i. divji lov, ko lovci lovijo tiste živali, ki so ogrožene in zaščitene, njihove dele pa po visokih cenah prodajajo na črnem trgu. Civilizacijskemu napredku navkljub namreč nekateri še vedno verjamejo, da so denimo nosorogovi rogovi afrodiziak, vse večje povpraševanje pa je tudi po slonovini oziroma po slonovih kosteh in oklih. Največ slonovine divji lovci prodajo v nekatere dele Azije.

Pred stotimi leti v Afriki približno 5 milijonov slonov

- Oglas -

“Paradoks je, da je število slonov v nekaterih delih Afrike v strmem upadu,” je dejal Andrew Parker, operativni direktor organizacije Afriški parki, “potrebno je upravljanje populacije na bolj zavarovanih območjih, kjer bo njihovo število raslo,” je še dodal.

Afriški parki sicer upravljajo s tremi rezervati in Nkhotakota trenutno premore 100 slonov. V državi Malawi je vsega skupaj okrog 1500 slonov, na območju celotne Afrike pa približno 470.000. Številka se na prvi pogled sicer ne zdi tako majhna, vendar se moramo zavedati, da je bilo še pred stotimi leti v Afriki skoraj 5 milijonov slonov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×