To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.
ŽivaliMasovna preselitev slonov

Masovna preselitev slonov

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki v Malawiju bodo premaknili 500 slonov 300 kilometrov daleč v rezervat, ki bo služil kot zbiralnik.

- Oglas -

Prihodnji mesec bodo strokovnjaki v afriški državi Malawi preselili 500 slonov v rezervat, za katerega upajo, da bo služil kot nekakšen zbiralnik oziroma rezervoar za slone. Od tam bi jih postopoma poselili po tistih delih Afrike, kjer ogrožene vrste izginjajo v največji meri.

Množično preseljevanje, ki ga načrtujejo za leto 2017, bo vključevalo streljanje slonov iz helikopterja s pomirjevali, nato jih bodo z žerjavom dvignili in namestili v zabojnike, te pa s tovornjaki odpeljali približno 300 kilometrov daleč do zatočišča za ogrožene vrste Nkhotakota.

Selitev slonov

Za selitev krive neprofitne organizacije za pomoč ogroženim vrstam

Selitev se bo zgodila med drugim tudi zaradi naraščajočega pritiska neprofitnih organizacij, ki si prizadevajo za zaščito divjih živali, na afriške oblasti. Med njimi prednjači neprofitna organizacija Afriški parki, ki ima sedež v Johannesburgu. V večjem delu Afrike je namreč v porastu t. i. divji lov, ko lovci lovijo tiste živali, ki so ogrožene in zaščitene, njihove dele pa po visokih cenah prodajajo na črnem trgu. Civilizacijskemu napredku navkljub namreč nekateri še vedno verjamejo, da so denimo nosorogovi rogovi afrodiziak, vse večje povpraševanje pa je tudi po slonovini oziroma po slonovih kosteh in oklih. Največ slonovine divji lovci prodajo v nekatere dele Azije.

Pred stotimi leti v Afriki približno 5 milijonov slonov

- Oglas -

“Paradoks je, da je število slonov v nekaterih delih Afrike v strmem upadu,” je dejal Andrew Parker, operativni direktor organizacije Afriški parki, “potrebno je upravljanje populacije na bolj zavarovanih območjih, kjer bo njihovo število raslo,” je še dodal.

Afriški parki sicer upravljajo s tremi rezervati in Nkhotakota trenutno premore 100 slonov. V državi Malawi je vsega skupaj okrog 1500 slonov, na območju celotne Afrike pa približno 470.000. Številka se na prvi pogled sicer ne zdi tako majhna, vendar se moramo zavedati, da je bilo še pred stotimi leti v Afriki skoraj 5 milijonov slonov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×