Ekologija & OkoljeAvstralija namerava zatreti populacijo kamel

Avstralija namerava zatreti populacijo kamel

MORDA VAS ZANIMA

Populacija divjih kamel v Avstraliji presega meje normalne živalske populacije. Predvidevajo, da je v divjini približno 1 milijon kamel, ki nevede uničujejo krhek ekosistem, kar povzroča nevarnost za ogrožene vrste.

Trenutno so kamele najbolj invazivna vrsta, za katere vlada namerava zapraviti 19 milijonov AUD, s katermi nameravajo zatreti populacijo. In na kakšen način? Z genocidom, katerega bi naj izvedli s pomočjo helikopterjev, meso pa bi porabili za kamelje burgerje, pite, klobase, zrezke, …

- Oglas -

Kamele so prvič pripeljali v Avstralijo leta 1840 iz Indije ter srednjega vzhoda. Ta kamele pa vsakih devet let podvojijo svojo populacijo, kar je začelo predstavljati nevarnost za Avstralijo.


Okoljevarstveniki se s to obširno akcijo strinjajo in trdijo, da je kamelje meso celo bolj zadravo od govejega, zato tu ne vidijo težav. Na drugi strani pa aktivisti za zaščito živali poudarjajo, da bi bilo veliko bolj humano nadzorovati kameljo populacijo s sterilizacijo, kot pa z množičnim pokolom.

Vprašanje pa je, kaj bo čez 15 let, ko bo ta populacija spet narasla. Ali bo vlada zopet vrgla stran 19 milijonov, ali pa bodo za zajezitev kamelje populacije poskrbeli že predhodno?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×