Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeAvstralija namerava zatreti populacijo kamel

Avstralija namerava zatreti populacijo kamel

MORDA VAS ZANIMA

Populacija divjih kamel v Avstraliji presega meje normalne živalske populacije. Predvidevajo, da je v divjini približno 1 milijon kamel, ki nevede uničujejo krhek ekosistem, kar povzroča nevarnost za ogrožene vrste.

Trenutno so kamele najbolj invazivna vrsta, za katere vlada namerava zapraviti 19 milijonov AUD, s katermi nameravajo zatreti populacijo. In na kakšen način? Z genocidom, katerega bi naj izvedli s pomočjo helikopterjev, meso pa bi porabili za kamelje burgerje, pite, klobase, zrezke, …

- Oglas -

Kamele so prvič pripeljali v Avstralijo leta 1840 iz Indije ter srednjega vzhoda. Ta kamele pa vsakih devet let podvojijo svojo populacijo, kar je začelo predstavljati nevarnost za Avstralijo.


Okoljevarstveniki se s to obširno akcijo strinjajo in trdijo, da je kamelje meso celo bolj zadravo od govejega, zato tu ne vidijo težav. Na drugi strani pa aktivisti za zaščito živali poudarjajo, da bi bilo veliko bolj humano nadzorovati kameljo populacijo s sterilizacijo, kot pa z množičnim pokolom.

Vprašanje pa je, kaj bo čez 15 let, ko bo ta populacija spet narasla. Ali bo vlada zopet vrgla stran 19 milijonov, ali pa bodo za zajezitev kamelje populacije poskrbeli že predhodno?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×