0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeApril 2010 je bil najtoplejši april

April 2010 je bil najtoplejši april

MORDA VAS ZANIMA

NASA je pred kratkim podala poročilo, da je bil letošnji april najbolj vroč april do sedaj.

- Oglas -

Pred tem pa so že dokazali, da so bili tudi januar, februar in marec zaporedoma najtoplejši meseci do sedaj. Se morda to zaporedje zdi komu presenetljivo? Morda le tistim, ki še vedno verjamejo, da podnebne spremembe ne obstajajo. Res je, da se vedno najde kdo, ki bo to trditev poskusil ovreči; še posebej, ker se ravno sedaj soočamo z najnižjim solarnim minimumom v tem stoletju.

NASA je poleg tega napovedala tudi, da bo po vsej verjetnosti posledično letošnje leto glede na podatke z začetka leta najbolj vroče. Nacionalna oceanska in atmosferska uprava (angl. NOAA) je prav tako potrdila NASINE trditve ter dodala, da je bil letošnji april 34. zapored, ki je v 20. stoletju presegel svetovno povprečje temperatur oceanov ter kopnega.

Namesto da torej te abnormalne temperature vzamemo kot neke anomalije, je bolje da na njih gledamo kot na spremembe, saj je očitno, da bomo v relativno kratkem času doživeli dokaj drugačno podobo Zemlje.

- Oglas -

Znanstveniki in strokovnjaki so te spremembe seveda predvideli že pred več leti, vendar pa jih takrat skoraj nihče ni jemal resno. Morda se bomo začeli zavedati dejanskih posledic našega brezskrbnega ravnanja z Zemljo šele ko bo res prepozno.

Klimatske spremembe
se dogajajo, vendar pa se na njih skoraj ne oziramo (če sploh se). Vendar pa se bomo slej kot prej morali začeti, če bomo želeli še naprej živeti življenje, ki ga poznamo.

.

NAJNOVEJŠE