Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeApril 2010 je bil najtoplejši april

April 2010 je bil najtoplejši april

MORDA VAS ZANIMA

NASA je pred kratkim podala poročilo, da je bil letošnji april najbolj vroč april do sedaj.

- Oglas -

Pred tem pa so že dokazali, da so bili tudi januar, februar in marec zaporedoma najtoplejši meseci do sedaj. Se morda to zaporedje zdi komu presenetljivo? Morda le tistim, ki še vedno verjamejo, da podnebne spremembe ne obstajajo. Res je, da se vedno najde kdo, ki bo to trditev poskusil ovreči; še posebej, ker se ravno sedaj soočamo z najnižjim solarnim minimumom v tem stoletju.

NASA je poleg tega napovedala tudi, da bo po vsej verjetnosti posledično letošnje leto glede na podatke z začetka leta najbolj vroče. Nacionalna oceanska in atmosferska uprava (angl. NOAA) je prav tako potrdila NASINE trditve ter dodala, da je bil letošnji april 34. zapored, ki je v 20. stoletju presegel svetovno povprečje temperatur oceanov ter kopnega.

Namesto da torej te abnormalne temperature vzamemo kot neke anomalije, je bolje da na njih gledamo kot na spremembe, saj je očitno, da bomo v relativno kratkem času doživeli dokaj drugačno podobo Zemlje.

Znanstveniki in strokovnjaki so te spremembe seveda predvideli že pred več leti, vendar pa jih takrat skoraj nihče ni jemal resno. Morda se bomo začeli zavedati dejanskih posledic našega brezskrbnega ravnanja z Zemljo šele ko bo res prepozno.

Klimatske spremembe
se dogajajo, vendar pa se na njih skoraj ne oziramo (če sploh se). Vendar pa se bomo slej kot prej morali začeti, če bomo želeli še naprej živeti življenje, ki ga poznamo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×