Zdravje & prehranaAmeriški slamnik z medom – lajša simptome in odpravlja vzroke prehlada ali...

Ameriški slamnik z medom – lajša simptome in odpravlja vzroke prehlada ali gripe

MORDA VAS ZANIMA

Prihajata jesensko in zimsko obdobje, s tem pa tudi sezona prehlada in gripe. Z namenom promocije čebelarskih proizvodov lahko pri lokalnem čebelarju kupite med, v katerega je po točno določeni recepturi primešan koncentriran izvleček ameriškega slamnika, ki ga čebelar trži v originalni embalaži.

Ameriški slamnik z medom je močna kombinacija

- Oglas -

Količina 250 g zadostuje za dve terapiji (2-krat po 7 dni jemanja). Prednost ameriškega slamnika z medom je, da kombinacija blagodejno vpliva na odpravljanje (učinek medu) in zdravljenje (učinek ameriškega slamnika) simptomov prehlada ali gripe. Splošno znano je, da med zaradi svojih blagodejnih lastnosti pomaga blažiti vneto grlo, ima pa tudi antioksidativne ter antibakterijske učinke.

Na drugi strani pa ameriški slamnik s stimulacijo imunskih celic (imunske celice hitreje požirajo viruse in bakterije) krepi odpornost organizma, kar pomaga k hitrejšemu okrevanju. Ameriški slamnik z medom se lahko uporablja tako kurativno kot tudi preventivno. Pri kurativnem jemanju je pomembno, da ga začnemo jemati takoj, ko začutimo simptome prehlada ali gripe. S tem takoj spodbudimo imunski sistem in okrevanje za prehladom ali gripo bo krajše. Ameriški slamnik z medom lahko poleg zdravljenja gripe in prehlada uporabimo tudi za zdravljenje ran in herpesa. Ameriški slamnik namreč na rani lokalno aktivira obrambne celice, ki ščitijo rano pred okužbo, medtem ko med ustvari neugodno okolje za razvoj bakterij. Ameriški slamnik z medom je primeren tudi za otroke, saj ne vsebuje alkohola in konzervansov ter je prijetnega okusa. Preverite, kako lahko sami izdelamo med z ameriškim slamnikom.

Nekaj o škrlatnem ameriškem slamniku

Uporaba rastline ima dokaj dolgo zgodovino, saj so jo uporabljala številna plemena severnoameriških Indijancev za zdravljenje vseh vrst ran, proti različnim vnetjem, ob pikih insektov in ugrizih kač, proti kašlju, prehladu, zobobolu, trebušnim krčem in celo proti gonoreji.

Danes sodijo pripravki iz ameriškega slamnika med najbolje prodajana in cenjena rastlinska zdravila tako v Evropi kot v ZDA, ki se uporabljajo predvsem za krepitev imunskega sistema pri zdravljenju gripe in prehlada.

Ali veste?

- Oglas -

Ameriški slamnik je edina zdravilna rastlina, ki ima s kliničnimi študijami dokazano imunostimulativno delovanje, kar je leta 2008 tudi uradno potrdila evropska agencija za zdravila. Zato se pri nas edino pripravki iz škrlatnega ameriškega slamnika lahko, poleg prehranskih dopolnil, registrirajo tudi kot zdravila, ki krepijo imunski sistem.

Piše: dr. Borut Gosar

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×