Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehranaMed z ameriškim slamnikom

Med z ameriškim slamnikom

MORDA VAS ZANIMA

Ko udari sezona prehlada nam lekarnarji ponudijo pripravke iz ameriškega slamnika za povečanje odpornosti. Le-te si lahko pripravimo tudi sami. Ameriški slamnik namreč odlično uspeva na naših vrtovih. Zraste v lepo okrasno rastlino, njegove cvetove, liste in stebla pa s pridom uporabimo za pripravo domačega čaja ali medu z ameriškim slamnikom. Ko se nas loti prehlad, takšen med dodamo mlačnemu čaju ali ga zaužijemo kar samega.

- Oglas -

Pomembno!
Ker ameriški slamnik spada med zdravilna zelišča, z njegovo uporabo ne smemo pretiravati.

Med z ameriškim slamnikom

Za približno 750 ml medu potrebujemo:

  • 20 sveže odrezanih cvetov s stebli in listi (zelo olesenele dele stebla zavržemo, uporabimo cvet s približno 20 do 30 cm stebla)
  • 500 ml akacijevega medu
  1. Cvetove, stebla in liste grobo narežemo. Najprej eno in potem še drugo polovico narezanega slamnika stresemo v mešalnik in na hitro zmeljemo v grobo kašo.
  2. V 1000 ml kozarec stresemo nasekljan ameriški slamnik in ga prelijemo z medom. Kozarec pokrijemo s pokrovom in opremimo z datumom priprave. Med zorenjem bo med precej narastel, zato mora biti kozarec vsaj za eno tretjino višji od vsebine.
  3. Kozarec pokrijemo in postavimo na toplo mesto, vendar ne na direktno sonce za 40 dni.
  4. Po končanem zorenju zmes medu in zeli prelijemo v drug kozarec s širokim ustjem, v katerega položimo cedilo za čaj, ki ga prekrijemo z gosto tkanino (cedilno vrečko). Pustimo kakšno uro, da se med dobro odcedi, nato s pomočjo tkanine iztisnemo še zadnje ostanke zdravilnega medu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×