[prijava_mob]
[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiAli tudi vaša mačka pušča ‘darilca’ pred vrati?

Ali tudi vaša mačka pušča ‘darilca’ pred vrati?

MORDA VAS ZANIMA

Lastniki mačk vemo, da se ne da čisto ukrotiti divje narave mačke. Te so po navadi trmaste in samosvoje.

- Oglas -

Zato nas verjetno še toliko bolj podraži, če vidimo, da je mačka spet pustila kakšno neprijetno darilce, pa naj bo to miška, ptiček, žuželke, …

Pa ste morda že kdaj pomislili, da mačka s tem ne misli nič slabega? Mačke bi naj na takšne načine kazale, da nas imajo rade, ter da so dobri lovci. Pri tem pa ne bo pomagala polna skleda hrane, saj so mačke rojeni lovci in morajo nekako potešiti svoje potrebe.


Strokovnjaki na področju obnašanja mačk ugotavljajo, da nam mačke prinašajo darilca, da bi nas naučile. Mogoče so ugotovile, das mo mi postali slabi lovci, ali pa bi le rade naše odobravanje.

Vsekakor pa je bolje, da se čim prej sprijaznite z mačjo potrebo po lovu, pa čeprav se vam zdi še tako čudna. Raje nataknite mački ovratnico z zvončkom in tako preprečite vsaj nekaj uspešnih ulovov, saj se bo verjetno odstotek drastično zmanjšal. Ali pa mački kupite umetno miško na baterije, s katero se bo mačka lahko igrala.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×