Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
ŽivaliAli polži spijo?

Ali polži spijo?

MORDA VAS ZANIMA

Nove raziskave kažejo, da tudi enostavne živali kot so polži potrebujejo spanec.

- Oglas -

Tudi polži, ki spadajo med najpočasnejše živali na našem planetu, občasno potrebujejo spanje, kar znanstvenikom poraja spet nova vprašanja zakaj živali sploh potrebujejo spanje.Polž

Raziskavo so začeli, ko so ugotavljali, da polži približno 10 % časa mirujejo s skrčenimi tipalkami in prilepljeni na steklene stene terarija, njihove lupine so visele stran od telesa, telo pa je bilo simetrično sproščeno.

Da bi ugotovili, ali res spijo, so znanstveniki uporabili različne oblike stimulacije, kot so trkanje po njihovi lupini in dodajanje hrane v njihovo bližino. Aktivni polži so se na trkanje odzvali dvakrat hitreje kot tisti, ki naj bi spali oziroma počivali, na hrano pa kar sedemkrat hitreje.

S tem znanstveniki tudi ugotavljajo, da spanje ni najbolj pomembno za organizacijo spomina, ampak ima pomen tudi za veliko bolj primarne telesne in nevrološke funkcije, saj tudi organizmi z veliko manj kompleksnim živčnim sistemom potrebujejo spanec.

- Oglas -

Ali polži tudi sanjajo? Tega zaenkrat ni mogoče dokazati, se pa poraja vprašanje, o čem bi polži sploh lahko sanjali? Torej ta raziskava nam pove, da je še ogromno odprtih vprašanj glede spanja in sanj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×