0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeKako se znebiti polžev na vrtu na naravi prijazen način

Kako se znebiti polžev na vrtu na naravi prijazen način

MORDA VAS ZANIMA

Če ste med tistimi, ki vas zanima, kako se znebiti polžev na vrtu in ste morda tudi že porabili kar nekaj denarja za kemične pripravke, da bi uničili polže in so polži vseeno dobili bitko? Vabimo vas, da poskušate obrniti izid v svoj prid z naravnimi načini ‘boja proti polžem’ in se znebiti polžev na vrtu z alternativnimi metodami.

- Oglas -

Takoj, na začetku naj opozorimo, da je nabiranje za prehrano ali ubijanje velikega vrtnega polža prepovedano, saj spada med zavarovane živalske vrste. Če nam preglavice na vrtu dela ravno veliki vrtni polž ga poberemo in odnesemo v naravno okolje, ob kakšen potok.

Veliki vrtni polž
Veliki vrtni polž je zaščitena vrsta, zato ga v nobenem primeru ne ubijajte!

Kako se znebiti polžev, ki nam delajo škodo na vrtu?

Polži nam čez noč lahko pospravijo celo gredico solate ali kakšne druge zelenjave. Torej,  naredimo naš vrt nezanimiv za polže. Okrog vrta, na gredice in med gredice posejte ali posadite vrtni ognjič, saj se ga polži zelo izogibajo in včasih je ta ukrep že dovolj. Polže odvračajo tudi kapucinka, kalifornijski mak, grobelnik, žajbelj, timijan in črnika.

Vse te rastline lahko posejemo ali nasadimo med gredicami, kar bo odvračalo polže in še naš vrt bo dobil prav posebno lep, cvetoč in zanimiv videz. Smrdita mu še bezeg in vratič, tako da lahko liste, dele teh dveh rastlin natržemo in nasujemo med gredicami. Z nasutimi listi ali deli teh dveh rastlin se bomo polžev rešili vsaj za kakšen dan.

- Oglas -

Z golimi polži pa se rada mlaskata navadna krastača in jež. Med domačimi živalmi pa nekatere vrste rac in kokoši. Vendar, če si boste v deževnem vremenu, ko je največ polžev na planem, sposodili ali spustili na vrt raco ali kokoš pazite, da vam ne bo na koncu le ta pojedla solate. Najenostavnejši način, da se rešimo polžev pa je, da jih ročno pobiramo. Njegova sluz ni strupena, tako da brez skrbi, rokavice na roke pa bo.

.

NAJNOVEJŠE