Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaSo vaše borbončice ženskega ali moškega spola?

So vaše borbončice ženskega ali moškega spola?

MORDA VAS ZANIMA

Nekateri znanstveniki verjamejo, da je ločevanje hrane med moško in žensko stvar biologije. Ženskam naj bi namreč bolj ugajal sladek okus, moški pa bolj grenka hrana. Spet drugi pa pravijo, da igrajo veliko vlogo pri izboru hrane hormoni in dokazilo za to naj bi bil pred menstrualni sindrom.
To očitno izkoriščajo tudi razne reklame in oglasi, ki očitno strogo ločujejo med spoloma. Reklame za čokolado po navadi tako prikazujejo ženske, medtem ko reklame za meso ali pečenje po navadi prikazujejo moške.
Spet drugi avtorji trdijo, da je razlikovanje hrane med spoloma stvar ameriških navad, saj drugje po svetu to ni tako opazno.
Resnica je takšna, da trdnega dokaza za to kaj je moška ali kaj je ženska hrana ni. Vsakdo ima svoj lasten okus in ve kaj ima rad in česa ne mara. Odvisen je tudi od navad in pa zemljepisne lokacije, pa še bi lahko naštevali. Zato se ne počutite neugodno, če vam bo kdo kdaj rekel, da jeste kot moški, ali pa da imate ženski okus. Imate pač svoj okus.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×