Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaAlgi chlorella in spirulina ublažita nevarne učinke sevanja

Algi chlorella in spirulina ublažita nevarne učinke sevanja

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki so ugotovili, da vrsti alg klorela (chlorella) in spirulina, ki jih večinoma že poznamo iz raznih prehrambenih dodatkov, v katerih se ti dve algi uporabljata že vrsto let, ublažita nevarne učinke radioaktivnega sevanja.

- Oglas -

agla, Chlorella, Klorela

Spirulina

Spirulina, algaModro-zelena alga spirulina ima kar nekaj dobrih učinkov za naše zdravje, saj vsebuje veliko vitaminov, mineralov, antioksidantov, ki pomagajo proti staranju celic, proti rakavim obolenjem. Spirulina je odlična je tudi za razstrupljanje telesa.
Da spirulina olajšuje posledice, ki jih povzroči radioaktivno sevanje so leta 1995 ugotovili v Rusiji, ko so zdravili otroke, ki so bili izpostavljeni nesreči v Černobilu.

Chlorella

Chlorella je posebna zelena alga, ki se je pojavila že pred 2,5 milijardami let. Dokazi se skrivajo v ostankih fosilov, a ker je mikroskopski organizem, je ni so odkrili do poznega 19. stoletja. Dandanes poznamo  chlorello kot odlično prehransko dopolnilo, ki nas varuje pred Chlorella, klorela, algamnogimi zdravstvenimi nevšečnostmi!
Dobro znani so pozitivni učinki uživanja omenjenih alg, kot so na primer stimuliranje krvnega obtoka, pospešeno delovanje jeter, ledvic in črevesja.

Alge tako pomagajo pri regeneraciji celic, popravljajo napake v DNK zapisu celic, razstrupljajo telo, delujejo proti vnetjem, izboljšujejo splošno zdravje in prebavo ter krepijo imunski sistem. Vse to pa seveda deluje tudi proti učinkom, ki jih povzročajo razna sevanja, med drugim tudi radioaktivno, seveda v določeni meri.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×