Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaAlgi chlorella in spirulina ublažita nevarne učinke sevanja

Algi chlorella in spirulina ublažita nevarne učinke sevanja

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki so ugotovili, da vrsti alg klorela (chlorella) in spirulina, ki jih večinoma že poznamo iz raznih prehrambenih dodatkov, v katerih se ti dve algi uporabljata že vrsto let, ublažita nevarne učinke radioaktivnega sevanja.

- Oglas -

agla, Chlorella, Klorela

Spirulina

Spirulina, algaModro-zelena alga spirulina ima kar nekaj dobrih učinkov za naše zdravje, saj vsebuje veliko vitaminov, mineralov, antioksidantov, ki pomagajo proti staranju celic, proti rakavim obolenjem. Spirulina je odlična je tudi za razstrupljanje telesa.
Da spirulina olajšuje posledice, ki jih povzroči radioaktivno sevanje so leta 1995 ugotovili v Rusiji, ko so zdravili otroke, ki so bili izpostavljeni nesreči v Černobilu.

Chlorella

Chlorella je posebna zelena alga, ki se je pojavila že pred 2,5 milijardami let. Dokazi se skrivajo v ostankih fosilov, a ker je mikroskopski organizem, je ni so odkrili do poznega 19. stoletja. Dandanes poznamo  chlorello kot odlično prehransko dopolnilo, ki nas varuje pred Chlorella, klorela, algamnogimi zdravstvenimi nevšečnostmi!
Dobro znani so pozitivni učinki uživanja omenjenih alg, kot so na primer stimuliranje krvnega obtoka, pospešeno delovanje jeter, ledvic in črevesja.

Alge tako pomagajo pri regeneraciji celic, popravljajo napake v DNK zapisu celic, razstrupljajo telo, delujejo proti vnetjem, izboljšujejo splošno zdravje in prebavo ter krepijo imunski sistem. Vse to pa seveda deluje tudi proti učinkom, ki jih povzročajo razna sevanja, med drugim tudi radioaktivno, seveda v določeni meri.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×