0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAlgi chlorella in spirulina ublažita nevarne učinke sevanja

Algi chlorella in spirulina ublažita nevarne učinke sevanja

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki so ugotovili, da vrsti alg klorela (chlorella) in spirulina, ki jih večinoma že poznamo iz raznih prehrambenih dodatkov, v katerih se ti dve algi uporabljata že vrsto let, ublažita nevarne učinke radioaktivnega sevanja.

- Oglas -

agla, Chlorella, Klorela

Spirulina

Spirulina, algaModro-zelena alga spirulina ima kar nekaj dobrih učinkov za naše zdravje, saj vsebuje veliko vitaminov, mineralov, antioksidantov, ki pomagajo proti staranju celic, proti rakavim obolenjem. Spirulina je odlična je tudi za razstrupljanje telesa.
Da spirulina olajšuje posledice, ki jih povzroči radioaktivno sevanje so leta 1995 ugotovili v Rusiji, ko so zdravili otroke, ki so bili izpostavljeni nesreči v Černobilu.

Chlorella

Chlorella je posebna zelena alga, ki se je pojavila že pred 2,5 milijardami let. Dokazi se skrivajo v ostankih fosilov, a ker je mikroskopski organizem, je ni so odkrili do poznega 19. stoletja. Dandanes poznamo  chlorello kot odlično prehransko dopolnilo, ki nas varuje pred Chlorella, klorela, algamnogimi zdravstvenimi nevšečnostmi!
Dobro znani so pozitivni učinki uživanja omenjenih alg, kot so na primer stimuliranje krvnega obtoka, pospešeno delovanje jeter, ledvic in črevesja.

- Oglas -

Alge tako pomagajo pri regeneraciji celic, popravljajo napake v DNK zapisu celic, razstrupljajo telo, delujejo proti vnetjem, izboljšujejo splošno zdravje in prebavo ter krepijo imunski sistem. Vse to pa seveda deluje tudi proti učinkom, ki jih povzročajo razna sevanja, med drugim tudi radioaktivno, seveda v določeni meri.

.

NAJNOVEJŠE