0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČaji za bolezni ledvic in ledvične kamne

Čaji za bolezni ledvic in ledvične kamne

MORDA VAS ZANIMA

Tudi ledvice potrebujejo našo pozornost, seveda je bolje preventiva kot odpravljanje težav, ko se le-te že pojavijo. Zato tudi pitje raznovrstnih čajev ni nikoli odveč, saj nam vsak na svoj način čistijo telo in vzdržujejo zdravje.
Ledvični kamni, bolezni ledvic, ledvice, ledvični pesek
Ledvični pesek in ledvični kamni nastanejo iz odpadnih snovi, ki se izločajo preko urina, iz katerih lahko, če se nabirajo v ledvicah, nastajajo kristalne strukture. Tem strukturam pravimo ledvični pesek, če so zelo majhne, če pa so večje pa so to ledvični kamni. Vedno so na začetku zelo majhni in se šele po nekaj letih tako povečajo, da začnejo povzročati težave.

- Oglas -

Dokler so ledvični kamni dovolj majhni, jih lahko brez težav in bolečin izločimo z urinom, pri tem pa pomagajo tudi prečiščevalni čaji.

Priporočajo se zeliščni čaji ali čajne mešanice iz naslednjih rastlin:

  • KIJASTI LISIČJAK
  • VELIKA KOPRIVA
  • LAKOTA
  • VELIKI TRPOTEC
  • NJIVSKA PRESLICA

Čaji za bolezni ledvic se pripravljajo tako, da se prelijejo z vročo vodo in nato počakamo 10 – 15 minut in jih potem pijemo po požirkih.

- Oglas -

Poleg naštetih čajev je dobra je tudi tinktura iz kopriv, ki se dobi se v lekarnah sli specializiranih trgovinah z zdravo prehrano.

Priporočljiva, v nekaterih primerih skoraj obvezna je tudi sedeča kopel iz PRESLICE. Preslica (travniška ali močvirska) se namoči v hladno vodo za 24 ur. Nato se pogreje do vrelišča in doda k vodi za kopanje. V vodi ostanemo vsaj 30 minut in se nato ne obrišemo, ampak se ogrnemo v topli kopalni plašč in se takoj odpravimo v posteljo. Pri tem se izogibamo prepihu, da se ne prehladimo.

NAJNOVEJŠE