Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaČaji za bolezni ledvic in ledvične kamne

Čaji za bolezni ledvic in ledvične kamne

MORDA VAS ZANIMA

Tudi ledvice potrebujejo našo pozornost, seveda je bolje preventiva kot odpravljanje težav, ko se le-te že pojavijo. Zato tudi pitje raznovrstnih čajev ni nikoli odveč, saj nam vsak na svoj način čistijo telo in vzdržujejo zdravje.
Ledvični kamni, bolezni ledvic, ledvice, ledvični pesek
Ledvični pesek in ledvični kamni nastanejo iz odpadnih snovi, ki se izločajo preko urina, iz katerih lahko, če se nabirajo v ledvicah, nastajajo kristalne strukture. Tem strukturam pravimo ledvični pesek, če so zelo majhne, če pa so večje pa so to ledvični kamni. Vedno so na začetku zelo majhni in se šele po nekaj letih tako povečajo, da začnejo povzročati težave.

- Oglas -

Dokler so ledvični kamni dovolj majhni, jih lahko brez težav in bolečin izločimo z urinom, pri tem pa pomagajo tudi prečiščevalni čaji.

Priporočajo se zeliščni čaji ali čajne mešanice iz naslednjih rastlin:

  • KIJASTI LISIČJAK
  • VELIKA KOPRIVA
  • LAKOTA
  • VELIKI TRPOTEC
  • NJIVSKA PRESLICA

Čaji za bolezni ledvic se pripravljajo tako, da se prelijejo z vročo vodo in nato počakamo 10 – 15 minut in jih potem pijemo po požirkih.

Poleg naštetih čajev je dobra je tudi tinktura iz kopriv, ki se dobi se v lekarnah sli specializiranih trgovinah z zdravo prehrano.

- Oglas -

Priporočljiva, v nekaterih primerih skoraj obvezna je tudi sedeča kopel iz PRESLICE. Preslica (travniška ali močvirska) se namoči v hladno vodo za 24 ur. Nato se pogreje do vrelišča in doda k vodi za kopanje. V vodi ostanemo vsaj 30 minut in se nato ne obrišemo, ampak se ogrnemo v topli kopalni plašč in se takoj odpravimo v posteljo. Pri tem se izogibamo prepihu, da se ne prehladimo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×