Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaAjurvedski nasveti za boljšo prebavo

Ajurvedski nasveti za boljšo prebavo

MORDA VAS ZANIMA

Približuje se čas polnih miz in praznične hrane, ki marsikdaj povzroči, da naša prebava začne stavkati. Preverite nekaj  ajurvedskih nasvetov, ki bodo pripomogli, da bo vaša prebava bolje delovala. Če trpite za prebavnimi problemi, kot so napihnjenost, zaprtje, slabost, premislite ne samo o tem, kaj jeste, ampak tudi kako jeste.

- Oglas -

Ajurvedski nasveti

1. Osredotočite se na obrok

Ajurveda priporoča, da se na obrok popolnoma osredotočite in med njim ne počnete nič drugega, saj to znižuje moč telesa, da prebavi hrano. Nikoli ne jejte stoje. Ko sedete k mizi, poskrbite, da se osredotočite na okus, teksturo in vonj hrane, kar bo pospešilo prebavo.

2. Prižgite prebavni ogenj

Pred obrokom popijte ingverjev sok z limono in soljo, da prižgete agni oziroma prebavni ogenj. Če je prebavni ogenj šibak, lahko namreč pride do slabosti po obroku. Ajurveda priporoča, da pred obrokom popijete ingverjev sok (ali pa kar košček ingverja) z nekaj kapljicami limone in malce soli.

3. Ne pijte mrzlih napitkov

Izogibajte se mrzli hrani in pijači, saj to povzroča napihnjenost in nelagodne občutke v želodcu. Mrzla hrana in pijača namreč gasita prebavni ogenj, ki je potreben za uspešno prebavo. Premrzla za uživanje sta tudi mleko in sok, tik po tem, ko jih vzamete iz hladilnika. Sok naj bi pili, ko bi ta imel sobno temperaturo, vode pa nikoli ne smemo piti z ledom. Mrzle pijače, ki jih uživamo s toplo hrano, lahko povzročijo krče in napihnjenost.

4. Pijte lassi

- Oglas -

Pomagajte si tudi z lassijem, jogurtovim napitkom, ki izboljšuje prebavo in apetit. Lassi je za razliko od jogurta, ki velja za težko hrano, lahek in topel.  Zmešajte en del svežega jogurta s petimi deli vode in dodajte začimbe po želji (sol, poper, ingver, kumina, koriander,…). Vse sestavine dajte v kozarec, ki ga je možno zapreti. Vse skupaj nekaj minut mešajte s kuhalnico in pijte na sobni temperaturi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×